Facebook Toestaan Niet toestaan

IJVC doorbreekt reeks van AVC

22 november 2022 14:45

IJlst – Na een periode van prima uitslagen moest AVC zaterdag het hoofd buigen. Gastheer IJVC was klaar om AVC pootje te lichten en daar bleek AVC niet op bedacht. Tekst Piet Nieuwenhuis.

Ondanks de winterse omstandigheden was er nog redelijk wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Bij AVC was Tim Grond na zijn blessure weer teruggekeerd in de basis. Daartegenover stond de afwezigheid van aanvoerder Jelte Visser en Simon Houtsma. Verder kon AVC geen beroep doen op Marten Jansen, Stefan Stuiver, Justin Reitsma en Roan Hooghiemster. IJVC dat vorige week tegen een zeperd opliep bij Foarút wilde op eigen veld eerherstel. De gastheren waren allerminst onder de indruk van nummer twee AVC. IJVC trok fel van leer en gaven de gasten niet de gelegenheid in de wedstrijd te groeien. Hoewel IJVC vaker de persoonlijke duels wonnen, volgden hier maar weinig kansen op. Of het moet na tien minuten zijn als Lars Bos dreigend door komt maar zijn voorzet ging aan alles en iedereen voorbij. Het lukte AVC maar niet om een vuist te maken tegen het agressief spelende IJVC. De thuisclub drukte het optisch overwicht op het half uur ietwat gelukkig uit in een voorsprong. Reimer Hogeling bracht op goed geluk een voorzet in het zestienmeter, Melle Kramer kwam net eerder bij de bal dan doelman Jelle Pieter van der Walt en kopte de bal in het doel, 1-0. Het was AVC wat poogde het wedstrijdbeeld te veranderen. Een paar minuten later kreeg Tim Grond de kans AVC naast IJVC te zetten maar bij zijn poging miste hij het nodige geluk. Vijf minuten voor rust leek Folkert Bakker geheel vrijstaand de gelijkmaker tegen de touwen te koppen maar zijn inzet ging voorlangs. Het was in de slot minuut van de eerste helft dat AVC bijna langszij kwam door een bijna eigen doelpunt van Niels Albertsma maar ook dit gelukje was niet aan AVC besteed.

AVC begon een stuk beter aan de tweede helft, pogingen van Tim Grond en Johannes van der Veen brachten niet het gewenste succes. AVC wisselde aanvallend om de wedstrijd steviger in handen te krijgen. Maar moest waakzaam blijven voor de aanvallers van de thuisclub. Rens Soenveld probeerde het maar eens van afstand maar met een prachtige reflex was het keeper Van der Walt die de klus wist te klaren. Terwijl AVC de aanval zocht, counterde IJVC er op los. Het goed spelende centrale duo Bierema en aanvoerder Outhuijse haalde veel weg maar kon niet voor komen dat Rens Soenveld met een pass Lars Bos wist te bereiken. Met een droge schuiver bracht hij de stand na 64 minuten spelen op 2-0. Hoewel AVC een collectieve offday had, bleef het wel zoeken naar de aansluitingstreffer. Tevergeefs, de Sexbierumers kwamen niet meer tot scoren. IJVC stapte als terechte winnaar van het veld, komende zaterdag zal AVC uit een ander vaatje moeten tappen tegen Nagele dat drie punten meer heeft binnen gesleept. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.