Facebook Toestaan Niet toestaan

Doelpuntloze remise in competitie hervatting

23 januari 2023 13:30

Sexbierum - Na een korte onderbreking begon AVC met een thuiswedstrijd aan de tweede seizoenshelft. Te gast was SVN’69 uit het Drentse Nijeveen. Op een zwaar en hobbelig veld werden beide ploegen gedwongen om er een voetbalgevecht van te maken. De zonnige weersomstandigheden trokken veel mensen naar Sportpark De Lytse Trije, zij zagen de spelers worstelen met de conditie van het veld maar de strijd en spanning zorgden wel voor vermaak. Tekst Piet Nieuwenhuis

SVN begon sterk aan de wedstrijd, hieruit kon niet worden opgemaakt waarom SVN zo laag op de ranglijst staat. Met name Bastian Liemburg ontpopte zich als de gevaarlijkste aanvaller. Maar in grote problemen kwam AVC niet. De thuisclub kende in aanloop naar het duel een goede voorbereiding en putte vertrouwen uit het vertoonde spel in de oefenwedstrijd tegen vv Marrum (2-1). AVC meldde zich meer en meer op de helft van de tegenstander en verdiende meerdere hoekschoppen. Op het kwartier spelen had Germ Wielinga de bal voor het intikken na een hoekschop van Johannes Norder maar Wielinga kwam een teenlengte te kort. Aan de andere kant probeerde Liemburg doelman Jelle Pieter van der Walt te verschalken maar met een katachtige reactie tikte Van der Walt de bal onder de lat vandaan. Ondanks de mogelijkheid had AVC wel een licht veldoverwicht. Na een fantastische actie werd Marten Jansen in kansrijke positie onderuit gehaald in het strafschopgebied. De overigens goed leidende arbiter Dijkstra uit Leeuwarden gaf voordeel aan Arjan Outhuijse die de bal voor het inschieten had maar stuitte op de doelman, ook de rebound was niet aan Outhuijse besteed. Waar iedereen een fluitsignaal verwachtte voor de strafschop bleef deze uit. Vrijwel direct na dit moment ontsnapte Liemburg aan de aandacht en verscheen voor doelman Van der Walt maar de paal bracht uitkomst voor de thuisclub. Na een dik half uur spelen was het Johannes Norder, zaterdag  zeer ijverig spelend, die het doel van de gasten onder vuur nam. Norder had pech dat de keeper van SVN  met een reflex redding kon brengen. Opslag van rust was het diezelfde Norder die Marten Jansen bediende. Hij kwam vrij voor het SVN doel maar zijn kopbal miste de juiste richting.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld totaal. AVC nam de touwtjes stevig in handen en bepaalde het vervolg van de wedstrijd. De herstellende Jelte Visser werd in de rust ingebracht voor Germ Wielinga. Direct na rust had AVC al moeten toeslaan. Wederom was het Johannes Norder met een afgemeten voorzet, ditmaal dook Johannes van der Veen vrij op voor de doelman van de gasten maar de stuit door het hobbelige veld bemoeilijkte de mogelijkheid voor Van der Veen die zijn inzet dan ook hoog over het doel zag vliegen. De thuisclub legde de ene na de andere aanval op de mat, maar het gemis van Tim Grond was duidelijk zichtbaar. AVC mist zijn targetman en hoopt hem snel weer binnen de lijnen te hebben. De gasten lieten zich niet of nauwelijks nog voor het doel van AVC zien en als dat wel zo was dan heersten doelman Van der Walt en zijn kompanen Alwin Bierema en Rick Minnesma. Aan de andere kant ontstonden er een aantal hachelijke situaties voor het doel van SVN. Daar was het alle hands aan dek en was het vrouw en kinderen eerst. Meermaals claimde de thuisclub overduidelijke handsballen in het zestienmetergebied, maar voor leidsman Dijkstra nog niet voldoende om de bal op de stip te leggen. Dat deed hij uiteindelijk wel een kwartier voor tijd. Marten Jansen snelde het zestienmetergebied in en werd hard onderuit gehaald. Dit bood AVC de ultieme uitkomst om het veldoverwicht uit te drukken in een doelpunt. De door Johannes van der Veen genomen strafschop werd echter gemist. Ondanks deze tegenslag bleef AVC op zoek naar de openingstreffer, wederom een voorzet van Johannes Norder zorgde voor dreiging. Nu was het een verdediger van SVN die de bal in eigen doel leek te werken, maar vlak voor de doellijn verdween de bal via zijn scheenbeen over het doel en kwam SVN met de schrik vrij.  Twee minuten later, in de reguliere speeltijd had de bal wederom op de stip gemoeten toen Jelte Visser het strafschopgebied in snelde, hij zocht Johannes van der Veen die in kansrijke positie voor het doel verscheen. De bal werd duidelijk waarneembaar door Jorrit Kroes weggeslagen. Maar scheidsrechter Dijkstra aarzelde en gaf uiteindelijk een hoekschop. Hieruit leek AVC dan eindelijk de score te openen maar wederom lag de doelman in de weg waardoor de wedstrijd in een voor AVC teleurstellende 0-0 eindigde. Aanstaande zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen koploper QVC. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.