Facebook Toestaan Niet toestaan

AVC herpakt zich tegen Sleat

21 maart 2023 18:00

Sloten – De schwung zat er bij de gastheren aardig in na de winterstop. De laatste vier duels was vv Sleat ongeslagen en wist het o.a. koploper vv QVC op 1-1 te houden. AVC speelde haar laatste competitiewedstrijd op 11 februari, een teleurstellende wedstrijd in Menaldum tegen Foarút (1-0). De gespeelde oefenwedstrijden boden AVC wel perspectief. In Sloten ging het zeker niet vanzelfsprekend maar op een moeilijk bespeelbaar veld toonde AVC zich de sterkste.

Ondanks de lenteachtige weersomstandigheden en de uitstekende resultaten van de thuisclub in de afgelopen periode, was er maar summier belangstelling vanuit Sloten voor de wedstrijd tegen AVC. De trouwe supportersschare uit Sexbierum was wel weer goed vertegenwoordigd. De gasten begonnen goed aan het duel. In de openingsfase kreeg AVC een enorme mogelijkheid om de score te openen. Johannes van der Veen vond aanvalsleider Tim Grond, die met een prachtige lichaamsbeweging en dito pass Tjibbe Haitsma wist vrij te spelen. Waar heel AVC de handen al in de lucht had, raakte Haitsma de bal door een onverwacht stuitje volkomen verkeerd en zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan. Kort daarop was het Grond zelf die met een volley dichtbij was maar de doelman van Sleat lag in de weg. Het wachten was op de openingstreffer van de gasten uit Sexbierum en die liet dan ook niet lang op zich wachten. De ontketende Johannes van der Veen schudde zijn directe tegenstander af en leverde een uitstekende voorzet af bij Tim Grond de spits kopte de bal overtuigend tegen de touwen, 13e minuut 0-1. Hierna probeerde de thuisclub de bakens te verzetten en met opportunistisch spel wilde men de organisatie van AVC ontregelen. Maar ondanks een aantal hoekschoppen hoefde doelman Jelle Pieter van der Walt slechts eenmaal echt in te grijpen op een schot van zo’n twintig meter. Aan de andere kant liet AVC met name in het laatste kwartier van de eerste helft mogelijkheden liggen om de score te verdubbelen. De grootste was voor Folkert Bakker die zichzelf vrijspeelde in het zestienmetergebied maar de doelman van de thuisclub wist de bal met de tenen uit het doel te houden.

Na de rust probeerde Sleat de bakens te verzetten en kreeg het, zei het wat gelukkig, een dot van een kans. De klutsbal leek over Jelle Pieter van der Walt in het doel te vallen maar met een katachtige reactie wist Van der Walt de bal onder de lat vandaan te tikken. Hierna bleef Sleat het wel proberen maar AVC had de organisatie goed op orde en kwam zelf meermaals gevaarlijk door. Zo had een rush van Stefan Stuiver na 55 minuten spelen een beter lot verdiend. De thuisclub begon meer en meer de lange bal te hanteren waardoor er voor de gasten veel ruimtes ontstonden. Na een prima aanval van AVC draaide Folkert Bakker goed weg bij zijn directe tegenstander en op de rand van het zestienmetergebied dwong hij de doelman van Sleat tot een uiterste krachtsinspanning. Met nog twintig minuten op de klok wist Van der Veen de bal bij Tim Grond te krijgen de spits kapte twee verdedigers uit en schoot de bal met links in de korte hoek maar de doelman wist redding te brengen. Hoewel de thuisclub in het laatste kwartier met liefst vijf aanvallers probeerde om de gelijkmaker te forceren bleef AVC moeiteloos overeind. Het enige verwijt wat de blauwhemden zichzelf kunnen maken is dat zij de wedstrijd niet al vroegtijdig in het slot hebben gegooid. In de slotfase braken Marten Jansen en Tim Grond door. Jansen behield het overzicht en bod Grond de kans zijn tweede van de dag te maken. De inzet mist kracht. De spits is na een lange revalidatie op de weg terug, in de slotfase tegen Sleat was de tank leeg maar voor AVC goed om te zien dat Grond met de week fitter wordt. Leidsman Albada gaf aan vier minuten bij te trekken, waarom dit er uiteindelijk ruim zeven minuten werd is onduidelijk. Het leverde nog een curieus moment op. Stuiver wilde de bal wegwerken maar raakte deze half en in zijn val nam hij Sleat speler Kellen Cattell mee. Dit alles gebeurde op de rand van het zestienmetergebied van de gasten. Leidsman Albada legde de bal buiten het zestienmetergebied neer. Hoewel de leidsman allang had moeten affluiten kwam AVC daar goed weg. Uit de vrije trap kwam geen gevaar. Komende zaterdag wacht AVC een thuiswedstrijd tegen TOP’63. Aanvang 14.30u