Ige Galamawei 24
8582KT
OUDEGA GAAST SLEAT
tel. 0514-604259

Trainer Van den Bosch zal voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Wâlde, ondanks het feit dat zij slechts 10 punten hadden vergaard, zijn spelers hebben gewaarschuwd voor onderschatting en attent zijn, met name in de verdediging. Deze wijze woorden zijn naar alle waarschijnljkheid niet aangekomen bij de spelers want hoe anders is het te verklaren dat AVC binnen 9 minuten al op een 3 – 0 achterstand stond.

Na een aftastende start van beide kanten viel er voor het publiek uit Oudega al na 4 minuten het eerste juich moment toen Jouke Jan de Vries na een geplaatst schot de 1 – 0 op het scorebord zette. Het volgende doelpunt viel in de 7e minuut, maar dit werd terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar het was slechts uitstel van de executie. Amper 1 minuut later was het wederom raak. Een voorzet van Tiemen Landman werd op juiste waarde ingeschat door Eelco Ketelaar, wat zorgde voor de 2-0. Nauwelijks bekomen van de schrik van het tweede doelpunt lag de 3 – 0 ook al achter keeper Van der Walt. Uit een corner was de timing van Tiemen Landman perfect en kon hij de 3 – 0 binnenkoppen. Van de schrik bekomen was het AVC wat probeerde de wedstrijd te kantelen en dit was al vrij snel succesvol. Na een kwartier spelen ging Johannes Norder er vandoor en zijn voorzet bereikte Jesper Faber die voor de 1 – 3 zorgde. AVC moest verdedigend bij de les blijven want bijna elke aanval van De Wâlde was gevaarlijk. Dit bleek in de 20ste minuut, maar het was Marten Jansen die op de doellijn zijn keeper te hulp schoot en hiermee een zeker doelpunt wist te voorkomen. In de 32ste minuut volgde wederom een corner voor De Wâlde. Deze werd ingekopt door Marten Tromp, maar nu was het keeper Van der Walt die zijn enorme klasse toonde. Het bleek slechts uitstel want amper 1 minuut later was het opnieuw uit een corner Tiemen Landman die koppend het doel vond. AVC probeerde nog wel de ruststand een dragelijker aanzien te geven, maar kleine kansjes voor Jesper Faber en Marten Jansen werden niet benut.

De tweede helft had men schriftelijk  kunnen  afdoen, ware het niet dat er nog 2 doelpunten volgden. De Wâlde blij met de voorsprong kon het goede spel van de eerste helft geen vervolg geven en AVC was aanvallend te onmachtig om het tij te keren. In de 60ste minuut volde het doelpunt van Marten Tromp die voor de 5-1 zorgde. In de 88ste minuut kwam AVC dichterbij door een doelpunt van Jelmer Ykema, hij kopte na een voorzet vanaf de rechterkant van Stefan Stuiver binnen.

Scheidsrechter John de Vries vond het toen wel genoeg en na 90 minuten liet hij beide elftallen de kleedkamer opzoeken. Voor AVC een desillusie en men moet de komende  wedstrijden toch punten gaan pakken voor handhaving. Aanstaande zaterdag te beginnen met de wedstrijd tegen TOP’63, aanvang 14.30 uur.