Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

In Sexbierum slaagde AVC erin de drie punten in eigen huis te houden tegen een beter voetballend HJSC. Vanaf het beginsignaal lag het initiatief bij HJSC en dit leidde tot 2 kleine kansjes voor J. Boonstra (5e  minuut) en Tristan Kouwenhoven (9e minuut). AVC probeerde zich onder de druk uit te spelen, maar dit leidde nauwelijks tot grote kansen .In de 22ste minuut werd Lammert  Wiersma met geel bestraft toen deze te fel doorging op keeper Van der Walt.  Uit de vrije trap belandde de bal bij Jelmer Ykema. Deze zette via Jelte Visser de aanval op waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Durk Ennema belandde. Deze aarzelde niet en AVC kwam op voorsprong. (24e minuut 1 – 0).. HJSC probeerde de bakens te verzetten, maar P. Wiersma schoot naast (26e minuut). Amper 2 minuten later was het Folkert Bakker welke een schot poging waagde, maar ook deze ging naast. Jammer voor HJSC was het uitvallen van J. Boonstra, nadat deze in botsing was gekomen met Arjan Outhuijse. Boonstra was veruit de beste aanvaller aan de kant van HJSC. In de 40ste minuut was het opnieuw Durk Ennema welke uithaalde, maar keeper Johan de Boer stond op zijn post. In de werkelijk allerlaatste minuut voor rust was het Sander Sijbranda welke naast kopte. De tweede helft startte met een fel AVC en dit leidde direct tot een kansje voor Durk Ennema, maar hij mistte. In de 47ste minuut volgde een schot van Jelte Visser, maar de bal spatte uiteen op de kruising.

Het kortstondige initiatief leidde tot niets en het was HJSC wat opnieuw het spel overnam. Dit leidde tot een hoekschop in de 52ste minuut. Uit de kluts situatie kwam uiteindelijk Bart van Kalsbeek als overwinnaar tevoorschijn en hij zette HJSC op gelijke hoogte (51ste minuut 1 – 1). In de 59 ste minuut volgde vanuit de counter een kans voor Sander Sijbranda, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Trainer Reitsma begreep dat er iets moest veranderen en hij bracht Pieter van der Schoot in het elftal voor Jelmer Ykema. Amper 2 minuten later had dit al tot succes kunnen leiden, maar het schot van Jelte Visser wat volgde uit een voorzet van Pieter van der Schoot werd geblokkeerd. In de 70ste minuut was het dan wel raak. Een verwoestend schot van Durk Ennema was onmogelijk te houden voor de keeper van HJSC. (70ste minuut 2 – 1). HJSC zette wel aan tot een soort van slot offensief, maar dit leidde aanvankelijk tot niets. Tot aan de 89 ste minuut. Alles wat HJSC was beweerde dat de bal over de lijn was geweest. De scheidsrechter was hier niet van overtuigd en de uiteindelijke gelijkmaker bleef uit tot frustratie van HJSC. Men bleef opnieuw met lege handen terwijl een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven. En nu is het afwachten wat het vervolg is nu vanaf 5 uur het sportcomplex dicht moet zijn. En anders volgt opnieuw een tocht naar de polder tegen Creil-Bant. Aanvang 14.30 uur.