Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Onder toeziend oog van oud trainer Jan Faber (welkom als altijd)  startte AVC tegen Sleat. Bij AVC een nieuwe speler op het veld, Marten Jansen, die het goed deed. Vanaf het begin signaal liet Sleat zijn tanden zien. Het schot van Eric Ybema werd onschadelijk gemaakt door keeper Jelle Pieter van der Walt. Uit de tegenaanval die hieruit ontstond wist Stefan Stuiver echter ook het goal niet te vinden. In de 10e minuut was het dezelfde Stefan Stuiver die zijn keeper te hulp schoot met een redding op de doellijn. Gedurende de eerste helft bleek Sleat een goed voetballend team, wat de snode plannen had om het AVC verschrikkelijk moeilijk te maken. Zo ontstond er in de 12e minuut een kans voor Sleat zijn topscoorder Maurits Flapper, maar opnieuw was de goalie van AVC de winnaar. Een schot van Durk Lyklema in de 14e minuut ging over. In de 21ste minuut was het opnieuw Maurits Flapper die gevaarlijk werd, maar nu was het Johannes Norder die het gevaar wist af te stoppen. In de 26ste minuut liet AVC zich weer zien, maar de voorzet van Durk Ennema kon niet koppend worden afgerond door Mark Pieter Goodijk. De rust werd uiteindelijk behaald met 0 – 0 en daar kon AVC de meeste vrede mee hebben. De tweede helft was amper twee minuten los toen Sleat op voorsprong kwam. Het was opnieuw goed doorzetten van Eric Ybema. Zijn voorzet werd uiteindelijk afgerond door Maurits Flapper. AVC liet het hier niet bij zitten. Er volgde een klein kansje voor Pieter van der Schoot, maar hij wist het doel niet te vinden. Vijf minuten later was het opnieuw Pieter van der Schoot, maar nu belandde zijn kopbal op de lat. AVC gooide alle schroom van zich af en toog ten aanval. Hoewel dit optisch leidde tot een veldoverwicht waren de meeste kansen voor Sleat. Maar de afronding bij Sleat ontbrak en anders stond de AVC keeper op zijn post. Kees van der Schoot mocht na een lange voetbal loze periode ook invallen, maar het gebrek aan ritme bleek duidelijk. Toch was het AVC wat op gelijke hoogte wist te komen toen Durk Ennema een voorzet afrondde. 1 – 1 84ste minuut. Hierna volgden er over en weer nog enige kleine kansjes met nog een levensgrote kans voor Sleat zijn topschutter Maurits Flapper in de 87ste minuut. Toen de leidsman af floot kon AVC zich het meest gelukkig voelen met een gestolen punt, maar in deze fase telt ieder punt. Volgende week wacht Delfstrahuizen. Wederom een hele moeilijke klus maar met de inzet zoals vertoond na 10 minuten in de tweede helft moet er beslist iets mogelijk zijn. Aanvang in Delfstrahuizen 14.30 uur.