Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Voor Creil Bant was er nog een theoretische kans om mee te doen in de derde periode, maar dan diende er gewonnen te worden van AVC. AVC had zich dankzij de 3 – 3 in de wedstrijd tegen TOP’63 veilig gespeeld. Deze was gestaakt met nog 11 minuten spelen i.v.m. een blessure.

Creil Bant begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd en optisch gezien had men ook wel een klein overwicht, maar dit leidde tot nauwelijks kansen. AVC daarentegen was veel gevaarlijker in de aanval. In de openingsfase was Creil Bant even dreigend toen een combinatie tussen Niek Oijevaar en Rob Beugels tot een kansje leidde, echter daarna kwam AVC niet meer in gevaar. Maar ook AVC kon nauwelijks potten breken. Het leidde tot diverse schoten van afstand, maar dit kon keeper Ruud Wuestenenk niet verontrusten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste helft met 0 – 0 werd afgesloten.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. AVC begon meer en meer de aanval te zoeken. Dit leidde al snel tot een schot van Alwin Bierema wat een waarschuwing had moeten betekenen voor Creil Bant om vooral verdedigend attent te zijn. Maar men onderschatte de thuisploeg. Nadat Jelte Visser een vrije trap op een kansrijke positie miste ging AVC de druk opvoeren. Durk Ennema brak door en zijn voorzet belandde bij Roan Hooghiemster die hiermee wel raad wist, de voorsprong voor AVC. Enkele minuten later was het opnieuw Durk Ennema die door wist te breken, maar nu was de keeper van Creil Bant de winnaar. Het bleek slechts uitstel van executie want al snel was het Jelte Visser die de 2 – 0 inluidde. Zijn voorzet kwam bij Durk Ennema en tegen zijn kopbal liet de sluitpost van Creil Bant kansloos. De bezoeker kwamen nog amper tot een aanval. Een schot van Jelte Visser miste het doel, maar een minuut later was het wederom raak. Een schot van Durk Ennema kon nog net gekeerd worden door de keeper van Creil Bant met zijn been, maar de rebound kwam voor de voeten van Roan Hooghiemster, deze aarzelde niet en zette met zijn tweede goal de 3 - 0 op het scorebord .Nog eenmaal kwam AVC in gevaar toen Joost Beugels namens Creil Bant een vrije trap mocht nemen, maar zijn schot ging rakelings naast. Het slotakkoord kwam op naam van Alwin Bierema toen hij een rush inzette vanaf eigen helft, diverse spelers zijn hielen liet zien, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

AVC is hiermee definitief veilig en kan zich opmaken voor de strijd tegen Franeker, voor wie er nog  veel op het spel staat. Zaterdag 4 juni Franeker – AVC, aanvang 14.30 uur.