8567JT
OUDEMIRDUM
tel. 0514-571916

Voor AVC begon de competitie net als vorig seizoen, met een uitwedstrijd tegen NOK, wat staat voor Nije-Oudemirdum Kombinatie.

En na zo’n lange stilstand is het altijd interessant om te zien hoe de teams starten. AVC startte goed en na 4 minuten ontstond het eerste kleine kansje voor Rene van der Walt, maar hij wist dit niet te verzilveren. Ook NOK liet zich niet onbetuigd, maar het schot van Rutger Ferdinands belandde in de handen van keeper Jelle Pieter van der Walt. In de 10e minuut  volgde opnieuw een schot, nu van NOK speler Sander van Veen. Dit gebeurde terwijl Joran Gerbranda op de grond lag met een hoofdblessure, maar dit was de overigens goed leidende scheidsrechter Vellekoop ontgaan. In deze periode zette NOK wel druk op AVC, maar verder dan enige schot pogingen kwam men niet. Na 20 minuten nam AVC het spel over. Vooral op links stichtte Stevan Stuiver regelmatig verwarring door zijn snelheid. In de 21ste minuut leidde dit tot een vrije trap op een mooie plaats, maar het vizier van Jelte Visser stond nog niet op scherp. Vier minuten later was het wel raak. Folkert Bakker zijn voorzet belandde voor de voeten van Jelmer Ykema en deze zette AVC op voorsprong. Drie minuten later was het weer raak. Nu was het Folkert Bakker die scoorde uit een voorzet van Stefan Stuiver. Tot aan de rust bleef AVC domineren. Een vrije trap opnieuw van Jelte Visser miste net. Ook een pass van Jelte Visser bereikte Stefan Stuiver, maar ook hij was niet doeltreffend. Toch had AVC een grotere stand verdiend dan de 0 – 2 die nu op het scorebord prijkte.

Ook de 2e helft startte met een groot overwicht van AVC. Al na 2 minuten volgde een hoge voorzet van Johannes Norder. Mark Pieter Goodijk wist deze op juiste waarde in te schatten en zette AVC in de 47ste minuut op 0 – 3.  AVC bleef doordrukken. In de 51ste minuut was het Jelte Visser die goed bleef doorgaan in  het strafschopgebied van NOK. Zijn pass bereikte uiteindelijk opnieuw Jelmer Ykema en de 0 – 4 was een feit. Als een donderslag uit een heldere hemel viel in de 55ste minuut de 1 – 4. Terwijl iedereen uitging van buitenspel en stil bleef staan, wilde de scheidsrechter hier niet aan. Sander van Veen was de eerste die weer in beweging kwam en de scoren voor NOK iets dragelijker maakte. Maar dit had 2 minuten later al weer heel anders kunnen zijn. Jelte Visser werd onderuit gehaald en verdiende een strafschop. Johannes Norder nam deze taak op zich, maar zijn schot belandde in de hoek die keeper Johan Bergsma had uitgekozen en daarmee voorkwam hij de 1 – 5. NOK putte hieruit moed en zette AVC onder druk. Met name in ingevallen Koen Wesselius was een plaag. Eerst kwam hij voor open doel, maar keeper Van der Walt stopte hem af. Amper 2 minuten later een uitgelezen kans voor Wesselius, maar nu bracht een verdediger van AVC uitkomst door op de doellijn te redden.  In de 71ste minuut was het dan wel raak. Een voorzet van Wesselius bereikte Rutger Ferdinands en deze passeerde de AVC goalie, 2 – 4. Hierna kwam er van beide kanten geen noemenswaardig gevaar meer. Beide teams waren leeg gespeeld, hetgeen niet verwonderlijk is na zo’n lange verplichte stop. AVC ging zeer verdiend met de 3 punten terug naar Sexbierum. Aanstaande zaterdag het QVC uit Stavoren. Een pittige tegenstander, maar met onze 12e man moeten wij in staat zijn deze tegenstander ook aan de zegekar te binden. Aanvang 14.30 uur