8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Gelukkig begint de ziekenboeg bij AVC steeds kleiner te worden, maar naar de juiste vorm is AVC 1 nog duidelijk op zoek.

Al na 2 minuten kreeg de terug gekeerde Durk Ennema een kans, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Hierna nam De Wâlde het initiatief geheel over. AVC werd terug gedrukt op eigen helft en kwam er niet meer uit. Dit leidde in de 6e minuut tot een kans voor Jouke Jan de Vries, maar zijn schot ging over. Drie minuten later deed Feike Klaas Leegstra dit nogmaals. In de 10e minuut zorgde een hoekschop voor de nodige onrust, maar keeper Van der Walt demonstreerde zijn klasse. Maar amper 2 minuten later was het de uitblinkende Tiemen Landman die er vandoor ging, maar Johannes van der Veen kon dit gevaar afstoppen. Tegen alle verhoudingen in was het in de 15e minuut een pass van Jelte Visser die Stefan Stuiver bereikte en deze wist wel raad met deze kans 15e minuut 1 – 0. Binnen 5 minuten kwam De Wâlde terug in de wedstrijd door Liam van der Meer, 20ste minuut 1 – 1. Het initiatief bleef bij De Wâlde wat opnieuw leidde tot een kans voor  Tiemen Landman. Hoewel deze speler een continu gevaar vormde was scoren beslist niet zijn sterkste kant. In de 26ste minuut kwam Jelte Vissen in kansrijke positie na een goede pass van Alwin Bierema, maar nu redde de keeper van De Wâlde Jurian Hiemstra.In de 35ste minuut raakte Jouke Jan de Vries geblesseerd, maar toen de trainer hem wilde wisselen volgde een massaal protest van de andere spelers dus bleef genoemde speler staan. In de laatste minuut van de eerste helft was het wederom keeper Van der Walt die AVC in de race hielp met een spectaculaire redding. Uit de corner die hier uit voortkwam kopte Jouke Jan de Vries nog op de lat en konden de spelers genieten van de rust, ruststand 1 – 1 en hier mocht AVC met name blij mee zijn. De tweede helft was amper 2 minuten oud toen Durk Ennema een terug speel bal onderschepte en zijn voorzet bereikte Mark Pieter Goodijk. Deze wist wel raad met deze kans en zette AVC op voorsprong 47ste minuut 2 – 1. De Wâlde raakte hierdoor van slag en AVC nam het initiatief over. In de 63ste minuut speelde Jelte Visser zich vrij, maar hij werd van achteren neer gelegd door Herre Kuiper. Een strafschop volgde en Kuiper kon met rood vertrekken. De strafschop was een kolfje naar de hand van Durk Ennema die niet faalde, 64ste minuut 3 – 1. Wie dacht dat de klus hiermee gedaan was kwam bedrogen uit. Met 10 man vocht De Wâlde zich weer in de wedstrijd. In de 67ste minuut kwam Liam van der Meer alleen op de AVC doelman af, maar zijn schot belandde op de paal. In de 70ste minuut had Durk Ennema de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar alleen voor de keeper schoot hij naast, maar AVC kan blij zijn met de terug gekeerde spits want hij bleef gevaarlijk. Echter uit de tegen aanval die volde belandde de bal opnieuw voor de voeten van Liam van der Meer en nu faalde deze niet, 3 – 2 70ste minuut. En opnieuw werd AVC zwaar onder druk gezet door de 10 van De Wâlde wat amper twee minuten na de 3 – 2 verscheen Oane Landman voor keeper Van der Walt, maar deze bleef de baas in zijn doelgebied. In de 75ste minuut produceerde Stefan Stuiver een schot, wat door een verdediger van De Wâlde iets van richting werd veranderd en achter doelman Jurian Hiemstra in het net belandde, 75ste minuut 4 – 2. Amper drie minuten later had Stefan beslissend kunnen zijn, maar zijn voorzet belandde na een vreemde curve op het doel. Het pleit voor de spelers van De Wâlde dat men niet wilde opgeven. In de 84ste minuut leidde dit nog tot een strafschop voor De Wâlde, welke werd genomen door Jouke Jan de Vries, maar ging niet in, maar naast het  doel. Hierna vond de goed leidende scheidrechter Xander Luinenberg het wel welletjes en floot de wedstrijd naar de verleden tijd. Een wedstrijd waar een gelijk spel misschien wel een eerlijker beeld zou zijn geweest. Maar er was geen AVC supporter die hier om maalde, belangrijk waren de drie punten en die bleven in huis. Volgende week wacht Sleat weer een drege klus, maar misschien zijn er dan weer enkele spelers hersteld en kan de trainer uit een bredere selectie putten. AVC – Sleat 23 oktober 14.30 uur