Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Voor AVC stond als eerste wedstrijd in de derde periode de thuiswedstrijd tegen het onder aan staand NOK op het programma. NOK verraste vorige week vriend en vijand door middel van een 4 – 2 overwinning op Delfstrahuizen. Dit bewijst wel dat de spelers van NOK zich bij voorbaat niet neerleggen bij een eventuele degradatie. Al in de eerste minuut reikte keeper Meinte de Jong AVC de helpende hand. Te lang treuzelen werd vakkundig afgestraft door Jesper Faber die AVC op 1 – 0 zette. Het was dezelfde keeper de Jong die NOK in de loop van de eerste helft overeind hield met diverse reddingen.

AVC speelde te gehaast en in plaats van het zoeken in de combinaties verviel men in het lange halen vroeg thuis, hetgeen het spel niet ten goede kwam. Dit leidde na 10 minuten tot de verrassende gelijkmaker van Sander van der Veen. Hierna was AVC wel de betere partij, maar het ontbrak aan een goede eindpass en scherpte. Kansen in de eerste helft voor resp. Durk Ennema, Stefan Stuiver en wederom Jesper Faber werden niet benut.

De tweede helft begon al direct met een tegenvaller voor AVC toen Jelmer Dijkstra uit een vrije trap van Jurjan Deinum NOK op voorsprong zette, 1-2. Lang kon men echter niet genieten van deze voorsprong. In de 51ste minuut haalde Durk Ennema uit en zijn schot verdween achter keeper De Jong (2 – 2). Hierna bleef AVC wel de betere, maar het verviel opnieuw in dezelfde fout als in de eerste helft. Individueel volgden nog wel schaarse hoogtepunten zoals de rush van Johannes van der Veen en 5 minuten voor tijd de kans voor Stefan Stuiver, zijn schot ging naast. Maar het was gewoon te weinig om aanspraak te mogen maken op de overwinning. Het was in de 92ste minuut Marten Jansen die alsnog AVC aan de overwinning had kunnen helpen, maar zijn schot belandde op de paal. Misschien toch een beetje gerechtigheid voor de strijders van NOK. AVC moet zaterdag beslist beter voor de dag komen in hun thuiswedstrijd tegen Tollebeek, aanvang 14.30 uur.

Nieuwe ronde nieuwe kansen.

AVC en NOK delen punten in foutenfestival

Wat is er toch met AVC 1 aan de hand is een veel gehoorde opmerking vanmiddag langs de lijn in Sexbierum. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een spektakelstuk van te maken en toch is het vertoonde spel van de thuisploeg niet om over naar huis te schrijven.

Toegegeven de snelle 1-0, NOK keeper schiet de bal via Jesper in eigen doel, is ongetwijfeld de voor coach Brian vooraf gewenste bliksemstart. Maar in de resterende 44 minuten van het eerste bedrijf is het spelbeeld van AVC erg chaotisch en valt op dat er absoluut geen rust is aan de bal.

Zoals één van Nederlands markantste voetbaltrainers Bert Jacobs eens opmerkte bij een van zijn wedstrijden "het vertoonde spel lijkt meer op hotseknots begonia voetbal". Lange halen richting de aanvallers Jesper, Durk en Stefan. De op meerdere posities op het veld inzetbare Stefan heeft een indrukwekkend loopvermogen en een fantastische eindpass, maar met de wind schuin in de rug zijn veel van deze lange halen simpel weg niet te belopen. Bovendien is er hierdoor ook geen enkele logica te ontdekken in met wat voor een systeem AVC de hekkensluiter over de knie wil leggen.

Na 10 minuten scoort NOK, geheel onnodig, via Sander van der Veen de gelijkmaker. De door de gasten opgezette aanval is welliswaar prachtig, maar AVC doelman Jelle Pieter is zoals zo vaak eindbaas in het strafschopgebied en lijkt ook nu weer gewoon als winnaar uit de strijd te komen. Dat de gelijkmaker toch valt is in zijn geheel toe te schrijven aan het ontbreken van communicatie tussen keeper en zijn verdediging.

Durk krijgt in de eerste helft nog een prima kans, maar op volle snelheid gaat zijn inzet net naast. Terugkomend van een blessure is het voor de AVC makkelijk scorende aanvaller een kwestie van tijd dat deze ballen ook weer gewoon in het net belanden. Rust 1-1

Drie minuten na de thee krijgt NOK een vrije trap te nemen aan de linkerkant van het veld. Aanvoerder Jelmer Dijkstra timed net iets beter dan de AVC verdediging en zijn tegendraads ingekopte kopbal valt fraai in de lange hoek over de geheel gestrekte Jelle Pieter binnen 1-2.

Vier minuten later schiet Durk de thuisploeg alweer langszij. Met een droge schuiver laat hij de NOK keeper kansloos, waar de sluitpost in eerste instantie nog redding kon brengen 2-2.

Met Jelmer en Jorik als verse aanvallers erin gaat de thuisploeg nog op zoek naar de overwinning. Johannes (vd Veen) is na een zelf opgezette aanval dicht bij de winnende treffer maar de AVC aanvoerder schiet de bal net naast. Kort daarna krijgt Stefan nog een kans maar zijn inzet gaat voorlangs.

Laatste echt grote kans komt van de ook vandaag weer hard werkende middenvelder Marten. De topscoorder, najaarskampioen en KNVB bekerwinnaar van AVC JO16, en na een avontuur bij sc Franeker JO19, weer teruggekeerd op het oude nest ziet zijn prima inzet via de paal naast gaan.

Het ontbreken van regisseur Jelte op het AVC middenveld en het nog ontbreken van wedstrijdritme bij Durk zijn uiteraard gerechtvaardigde excuses, maar de geoliede AVC machine van de afgelopen seizoenen lijkt verder weg dan ooit.