8508RR
DELFSTRAHUIZEN
tel. 0514-541000

Onder regenachtige omstandigheden startte AVC de uitwedstrijd tegen Delfstrahuizen. Gelukkig voor de trouwe supporters, deze konden droog staan.

AVC kon lang Delfstrahuizen bijbenen, maar hield het uiteindelijk niet droog, een op zich wel terechte nederlaag. Het eerste speldenprikje werd uitgedeeld door Eize Slump, maar zijn schot ging over. Het vreemde was dat gaandeweg de eerste helft Delfstrahuizen de betere ploeg was, maar de kansen waren er voor AVC.  Een kans voor Marten Jansen in de 9e minuut, schot over. Een minuut later Pieter van der Schoot, maar ook zijn schot ging over. En 3 minuten later een kopbal van Jelte Visser, u raadt het al, ook over. Voor Delfstrahuizen was het uitvallen van Steffen Mulder met een hamstring blessure een tegenvaller. Toni Bongaerts kwam er voor hem in. En toen alles af leek te stevenen op een 0 – 0 ruststand, sloeg Delfstrahuizen toe. Een boogbal van Evert de Jong kwam achter de verdediging terecht, waar Ditmer Slump hem oppakte en alleen voor keeper Jelle Pieter van der Walt kwam te staan. Deze faalde niet en zette Delfstrahuizen op een voorsprong. Binnen 2 minuten in de 2e helft was het in feite la gebeurd. Een actie van Eize Slump bracht Arjan Wever in stelling. Deze faalde niet en met een prachtig afstandsschot zette hij de zwart witte brigade op 2 – 0. Deze stand had toch rust moeten brengen bij Delfstrahuizen, maar dit gebeurde niet. AVC begon hoger druk te zetten, waardoor Delfstrahuizen de bal niet lang in bezit kon houden. Een voorzet in de 76ste minuut van Pieter van der Schoot bereikte Jelte Visser en deze zette koppend AVC op 2 – 1. Met nog een kwartier zette AVC nog een keer aan, maar het overleg ontbrak. Hierdoor haalde Delfstrahuizen toch nog gemakkelijk de eindstreep en kon 3 punten bij schrijven. AVC bleef achter met lege handen, Het vertoonde spel vertoont echter lichtpuntjes wat hoopgevend is voor de nabije toekomst. Misschien a.s. zaterdag thuis tegen Waterpoort Boys? U kunt er getuige van zijn. Aftrap 14.30 uur.