Thomas Zandstrastraat 3
8602CW
SNEEK
tel. 0515-424110

AVC mocht vanmiddag aantreden tegen Waterpoort Boys. Voor deze ploeg stond er veel op het spel, want bij een overwinning kon het de 2e periode pakken. Onder begeleiding van veel geknal en vuurwerk en een echte trommelaar starten beide teams aan de strijd. Maar het te verwachten vuurwerk bleef met name in de eerste helft uit. Daarbij speelde ook de wind een negatieve hoofdrol.

Het was AVC wat zich voornamelijk defensief opstelde, hierdoor kwam Waterpoort Boys nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Al snel brak Jesper Faber door en zorgde voor paniek in de achterhoede van Waterpoort Boys. Een gevolg hiervan was een eigen doelpunt van Stefan Kroon wat AVC op voorsprong zette. In de fase erna had AVC misschien iets meer uit de verdedigende stelling moeten komen, maar dit liet men na. Waterpoort Boys kon aanvallend nauwelijks een vuist maken. Het enige gevaar werd voornamelijk afgedwongen door Marcel van der Meulen, maar dit kon hij niet alleen. Voor AVC was het uitvallen van Jelte Visser een jammerlijke zaak, na een halfuur spelen moest hij worden gewisseld. Verder kwam AVC niet in gevaar en kon het met een 1 -0 voorsprong de rust ingaan.

In de tweede helft volgde er een ander beeld. Met de wind in de rug was het Waterpoort Boys wat veelvuldig de aanval zocht. Toch kwam het in de tweede minuut van de 2e helft met de schrik vrij toen Jorik van der Veen een teenlengte tekort kwam om de 2 – 0 aan te tekenen. Vervolgens nam Waterpoort Boys de regie over en kwam des te meer in de wedstrijd. Na een uur spelen kwam de gelijkmaker. In plaats van de bal weg te rossen werd er door een verdediger van AVC terug gespeeld op de keeper. Dylano Van Dijk kon onderscheppen en tot grote vreugde van de Sneeker supporters voor de gelijkmaker tekenen.

AVC gaf zich echter niet gewonnen en er ontstond een echte wedstrijd. In de 75ste minuut gaf het invallen van Durk Ennema hoop in de harten van de Sexbierumer supporters. Deze hoop werd later gedempt toen Waterpoort Boys op voorsprong kwam. Het was Romano Pasveer die met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschop gebied keeper Van der Walt wist te passeren. Durk Ennema had kort hierna AVC op gelijke hoogte kunnen zetten, maar de schepte was er nog niet en dat is niet verwonderlijk na zijn opgelopen blessure. Andy de Vries maakte 5 minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid, toen hij Waterpoort Boys op een royale 3 – 1 voorsprong zette. Hierdoor kon het feest voor de behaalde periode titel los barsten.

Voor AVC volgt a.s zaterdag de eerste wedstrijd in de derde tegen NOK. De ploeg uit Gaasterland wist afgelopen zaterdag Delfstrahuizen te verrassen door er met een 4 – 2 overwinning vandoor te gaan. Er is nog niets beslist in deze competitie en een overwinning in de eerste wedstrijd van de derde periode is een mooie start. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.