Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Vanmiddag was het zaak dat AVC weer eens een wedstrijd ging winnen, want anders komen de onderste plaatsen wel heel dichtbij. Tegenstander was Foarut uit Menaldum. Nadat voorzitter Scheffer voor aanvang van de wedstrijd formeel afscheid had genomen van de 3 gebroeders Harman (Mark, Maikel en Dennis), kon de wedstrijd beginnen, met veel publiek langs de lijn.

Beide ploegen maakten er een onderhoudende wedstrijd van onder leiding van de goed fluitende A. van Tuinen. De eerste kans was voor AVC, maar de kopbal van Jelte Visser miste doel. Hierna nam het iets gemakkelijker voetballende Foarut de wedstrijd over. Met name Jorrit Boomsma zorgde voor gevaar. Samen met Erik Terpstra was hij continu een dreiging voor de achterhoede van AVC. Maar de verdediging van AVC gaf vanmiddag vrij weinig weg. Bovendien stond er dan altijd nog Jelle Pieter van der Walt die een sterke wedstrijd keepte. Hetzelfde kon gezegd worden van zijn collega Maikel Hartman. En dus waren doelpunten schaars. In de 23ste minuut volgde een uitgelezen kans voor Foarut toen Jorrit Boomsma door de verdediging soleerde. Genoemde speler werd in de rug geduwd, waarna een strafschop volgde. Het was Andries van der Meer die deze klus zou gaan klaren, maar keeper Van der Walt bleek zijn meerdere. Amper 2 minuten later was er nog een kans voor Rick Bakker, maar hij zocht het doel te hoog. AVC was niet onder de indruk en toog meer en meer ten aanval. De beloning volgde na een dik halfuur spelen, toen de bal achter doelman Hartman belandde, maar de scheidsrechter stond niet op de goede plaats en kon niet beoordelen of de bal de doellijn had gepasseerd. Jammer voor AVC, want de bal was wel degelijk goed en dus werd een voorsprong onthouden. Na nog een kleine kans voor Folkert Bakker en Rick Bakker had wellicht iedereen zich verzoend met de 0 – 0 rust stand. Maar hier dacht de van een blessure teruggekeerde Durk Ennema anders over. Op slag van rust speelde hij zich vrij en zijn schuiver was onhoudbaar voor keeper Hartman.

De tweede helft gaf een iets beter AVC te zien. Dit zorgde bijna voor succes toen Johannes Norder ervandoor ging. Zijn voorzet werd bijna in eigen doel geleden door Jesper Hoeksma, maar Maikel Hartman voorkwam erger. Gedurende de gehele tweede helft waren de grotere kansen voor AVC, waar de bezoekers niet echt tot uitgespeelde kansen kwamen. Ondanks fel verzet van Mark Hartman die constant zijn medespelers aanspoorde tot meer actie. Maar beide keepers weigerden te capituleren. AVC kon hierdoor 3 kostbare punten laten bijschrijven.

Zaterdag 21 mei volgt de wedstrijd tegen Bolsward, aanvang 15.00 uur. Dinsdag 24 mei wordt de gestaakte wedstrijd tegen TOP’63 uitgespeeld, aanvang 20.00 uur. Er moeten nog 11 minuten worden afgewerkt