Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Voor de aanwezige toeschouwers is het vanmiddag best wel goed toeven op sportpark de Lytse Trije. Het is al weken lekker voetbalweer en met twee ploegen binnen de lijnen die absoluut niet willen verliezen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie strijd om de rode lantaarn. Voor AVC is het nog de enige overgebleven kans om een plek te stijgen op de ranglijst. Maar dan moet er vandaag wel worden gewonnen.

Zonder Brian, Jouke en Jitze maar met Rut terug in de basis verzorgt Thomas om iets na tweeën de aftrap en zijn we onderweg in wat een onderhoudende laatste thuiswedstrijd gaat worden.

De selectie:
Sido, Flip, Rut, Ane Jan, Jelte, Folkert (A), Pieter, Willem, Wim, Rienk, Tjibbe, Thomas en Ate.

Eigenlijk illustreren de 90 minuten van vanmiddag wel zo'n beetje het spelbeeld gedurende het hele seizoen van de thuisploeg. Door afwezigen en spelers die met het vlaggenschip mee moeten zijn er te vaak positiewisselingen in het elftal  waardoor er maar moeilijk automatismen in de ploeg zijn te krijgen. Tel daarbij op dat door de gekozen speelwijze dit seizoen de ruimtes tussen de linies vaak zo groot zijn dat lijkt alsof je de wedstrijd met een mannetje minder speelt. En toch doet de uitslag vandaag geen recht aan het vertoonde spel van de thuisploeg.

Zoals gezegd trapt Thomas om 3 minuten over twee de wedstrijd in gang. Scheidsrechter is Egbert van der Veen en met de wind in de rug in het eerste bedrijf gaat de thuisploeg op zoek naar doelpunten. Gelukkig is Tjibbe weer fit genoeg om te starten en dat geeft AVC op voorhand voorin niet alleen weer de nodige stootkracht maar zeker ook de kans op doelpunten.

In het eerste kwart is AVC duidelijk de betere ploeg en dwingt het Waterpoort Boys tot het spelen van de lange bal. Een prima voorzet vanaf de rechterkant van Thomas tot op de penaltystip maar geen blauwhemd in de buurt die de bal op doel schiet. Toch kan er na 14 minuten alsnog worden gejuicht als Tjibbe besluit te schieten en zijn inzet via een WPB speler in het doel ziet verdwijnen 1-0. Een verdiende voorsprong.

Waterpoort Boys is in de eerste helft vooral verbaal nadrukkelijk aanwezig. Wat resulteert in een hoop gejank om vrije trappen en het spel van de gasten niet ten goede komt. Een aanval over links via Pieter en Jelte maar geen doelpoging. In de 38e minuut schiet Tjibbe de bal geplaatst in de lange hoek maar ziet hij zijn inzet gekeerd door de keeper van WPB. In de slotminuten is het nog wel even alle hens aan dek bij AVC als Waterpoort Boys nog vol gaat voor de gelijkmaker.

Een vrije trap op een mooie plek links van het doel is een prooi voor Sido. En een hard schot van zeker 20 meter verdwijnt net naast het doel. Na 47 minuten fluit Van der Veen voor de rust.

Twee minuten na de rust is er de prima voorzet van Thomas vanaf rechts maar Tjibbe krijgt de bal niet tussen de palen. De scherpte in de afronding bij de hard werkende aanvaller is er vandaag logischer wijs nog niet na een periode van veel invalbeurten na een blessure.

Tot halverwege de tweede helft is er eigenlijk niets aan de hand voor de thuisploeg en zijn de spaarzame aanvallen van de gasten een prooi voor verdediging en keeper. Een prima corner van Rienk tot op het hoofd van Willem, maar de middenvelder kan de bal niet in de juiste richting sturen. En zo heeft de thuisploeg  meerdere kansen op verdubbeling van de score.

In de 70e minuut schat de AVC verdediging een hoge bal verkeerd in en is de gelijkmaker een feit 1-1. Geheel onnodig en voortkomend uit het feit dat enkele spelers uit de achterste linie te hoog op het veld staan waardoor er onnodig een 1 op 1 situatie ontstaat.

Na de gelijkmaker volgen er prima kansen voor Tjibbe, Rienk en Ate maar geen doelpunten meer voor AVC. En net als iedereen zich lijkt op te maken voor een gelijkspel slaat Waterpoort Boys nogmaals toe. Slap ingrijpen op het middenveld waardoor de bal richting het AVC doel wordt geschoten en via binnenkant paal staat het na 89 minuten voetballen best wel tegen de verwachting in 1-2. En zo pakt AVC dus niet de laatste strohalm om de rode lantaarn mee te geven aan de Waterpoort Boys.

Complimenten voor Ate en Jelte. Wat een prachtig seizoen is dit geworden voor de beide youngsters (en topscoorders) die met inzet en prima voetbal hebben aangetoond op zeker te passen in dit senioren elftal.

Voor de huidige selectie is het wel te hopen op iets van een upgrade vanuit de club voor komend seizoen om op voorhand al enig perspectief te bieden op een hogere positie op de ranglijst.

Zaterdag 28 mei sluit AVC2 het seizoen af in Grou tegen koploper GAVC. Aftrap 14 uur