BERLTSUM
tel. 0518-461606

Vandaag op sportpark de Koekoek een op voorhand lastige uitwedstrijd voor AVC 2. Het is de nummer 3 Berlikum tegen de rode lantaarndrager uit Sexbierum. En daar komt nog bij dat trainer/coach Wilco ook vandaag weer een serieuze puzzel heeft te leggen aangaande de opstelling. Want er zijn, om verschillende redenen, nog al wat afwezigen.

De selectie: Sido, Rene, Jitze, Wayne, Jelte, Pieter, Folkert, Jorik, Ate, Ronald, Sem, Rienk, Wim en Thomas.

Een lekker voorjaarszonnetje, niet te veel wind en dus ideaal voetbalweer. AVC wint de toss en om kwart over twaalf rolt de bal. De eerste zes minuten is het vooral aftasten van beide kanten. Na 7 minuten is er het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Een vlotte combinatie waarbij de Berlikum spits opduikt voor het AVC doel. Zijn inzet wordt gekeerd door Sido, die de bal meteen diep speelt op Thomas. Bij afwezigheid van Diego (mee met AVC 1) is Thomas vandaag de spits van dienst. Zijn inzet levert net geen doelpunt op. In de tegenstoot opent Berlikum de score en is de 1-0 een feit.

Na 10 minuten is AVC wederom gevaarlijk voor het doel van de thuisclub. Jorik speelt zichzelf goed vrij aan de rechterkant maar schiet voorlangs. Een inzet van Ate vanaf de linkerkant in de lange hoek is nog net een prooi voor de keeper. Kort daarna opnieuw een prima actie van de hardwerkende Ate, nu gaat het schot net over het doel.

En zoals zo vaak als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Een aanval die begint bij de centrale middenvelder van de oranjehemden. Zijn pass gaat dwars door de AVC verdediging en wordt goed aangenomen door de linksbuiten die op snelheid knap afrond in de korte hoek 2-0. Een prima uitgespeeld doelpunt van Berlikum.

Een gevaarlijk indraaiende corner van Pieter wordt door de thuisploeg maar half verwerkt en levert een corner aan de andere kant op. En aan de overkant gaat Jorik de corner trappen, samen met de andere youngsters Jelte en Ate overgekomen vanuit de JO17. Hij is ondertussen een snelle en technisch vaardige aanvaller geworden, die bij de D-pupillen destijds steevast in de verdediging zijn kunsten vertoonde.
De corner van Jorik wordt fraai bij de tweede paal binnengekopt door Jitze. Een prima goal van de sterk spelende rechtsback en op een mooi moment zo'n vier minuten voor de thee. In het restant van de eerste helft wordt er niet meer gescoord. Rust 2-1

Drie minuten in de tweede helft scoort Berlikum de 3-1. Ondanks het vlagsignaal van Martin, de scorende speler staat opzeker buitenspel, keurt de scheidsrechter het doelpunt toch goed. De kansen van AVC in de eerste helft en dit doelpunt, een typisch gevalletje van de wet van Murphy zullen we maar zeggen.

Na een uur voetballen is de rechtsbuiten de AVC verdediging en keeper te vlug af met een bekeken schuiver in de lange hoek 4-1. Deze rechtsbuiten is na rust een ware plaag voor de verdediging. Zijn aanname is met rechts en met zijn linker jaagt hij de bal onhoudbaar in de kruising 5-1. Dat het kort voor tijd ook nog 6-1 wordt is louter nog voor de statistieken.

Komende zaterdag wacht de derby tegen Zeerobben en dan gaat het naast de punten natuurlijk ook vooral om prestige. Voor AVC de uitgelezen mogelijk om weer eens drie punten bij te schrijven aan het totaal. Als voetbal liefhebber (en fan) hoop ik dan weer eens op een ouderwetse 4-3-3 met lekker veel goals van onze blauwhemden. Go for it boys. Aftrap 12 uur.