tel. 058-2126863

Voor AVC 2 vandaag de lastige uitwedstrijd op sportpark de Magere Weide tegen middenmotor LAC Frisia. Opgericht in 1883 (als cricket club) en hiermee is het dus één van de oudste voetbalclubs van Nederland.
In februari 1894 kreeg de cricketclub ook een voetbalafdeling. Al snel werd de naam gewijzigd in Cricket en Footballclub Frisia. Twee jaren later verdween de cricketafdeling en bleef er alleen nog voetbal over. De club veranderde haar naam in "Leeuwarder Athletische Club Frisia". Dat was toen nu terug naar het heden.

Het is de start van de meivakantie en dit  betekent vaak puzzelen voor gevorderden voor de coach. Naast Diego zijn ook Folkert, Jouke, Pieter en Jitze er vandaag niet bij en is Jorik wederom mee met AVC 1.

Als je als speler op meerdere posities uit de voeten kan heb je meestal wel een streepje voor bij de coach. Vanmiddag geldt dit voor meerdere spelers en het pakt wonderwel nog goed uit ook. Bij een 4-4-2 opstelling is het zaak dat je beschikt over technisch vaardige en vooral scorende aanvallers. Rienk en Thomas zijn de meest vooruitgeschoven aanvallers. De selectie:

Doel: Sido
Verdediging: Ane Jan, Rene, Brian, Flip
Middenveld:Jelte, Ate, Willem, Herman Geert, Sem
Aanval Rienk, Thomas, Wim

Om kwart voor drie fluit de scheidsrechter voor de eerste keer en zijn we onderweg in Leeuwarden in wat een heerlijke pot voetbal zal worden. Achterin staat het prima bij de gasten. En met de vier hardwerkende middenvelders ervoor die continue zorgen voor bruikbare ballen richting de 2 aanvallers is het goed toeven langs de lijn.

Coach Wilco ziet zijn ploeg in de eerste helft op een comfortabele 0-2 komen via 2 prachtige doelpunten van Rienk. De interim spits beschikt niet alleen over een hard schot maar heeft ook een prima eindpass en is bovendien bloedsnel.

Waar AVC uiteraard graag met de voorsprong wil rusten perst de thuisploeg er in de 44e minuut nog een goed lopende aanval uit. De redding van Sido in de 1 op 1 is fraai maar in de rebound wordt de AVC keeper net niet genoeg geholpen door zijn verdedigers en valt de aansluitingstreffer binnen 1-2.

Na de thee gaat het spel op en neer. Met kansen voor beide elftallen en het duurt tot op het volle uur voor er weer gescoord wordt. De gelijkmaker komt na een prima aanval over links waarbij de bal tegendraads in de lange hoek wordt gekopt 2-2.

En net als je denkt dat de punten vanmiddag worden gedeeld gaan de gasten toch nog met de volle mep aan punten terug naar Sexbierum. Waar Rienk in de eerste helft zelf 2x succesvol was, wordt zijn afgemeten voorzet hard binnen geschoten door de goed meegelopen Thomas.

En dus kan AVC weer eens drie belangrijke punten bijschrijven aan het totaal. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd in Scharnegoutum. Bij winst is AVC dan hekkensluiter af.