Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Fantastisch voetbalweer vanochtend op sportpark de Lytse Trije. Onder een stralend voorjaarszonnetje en met weinig wind staan 22 voetballers om klokslag 9 uur klaar voor hun wedstrijd. Al na 3 minuten legt de prima fluitende scheidsrechter Korell de bal op de stip vanwege een handsbal in het AVC strafschopgebied. Met een katachtige redding stopt Niels prachtig de op zich goed in de hoek geplaatste strafschop, waarna de rebound toch in het doel verdwijnt 0-1.

AVC probeert met combinatievoetbal van achteruit onder het hoge druk zetten van de gasten uit te voetballen. Voor Timo en Sven spelend als moderne wingbacks en Harm Ymke en captain Jorn centraal achterin de taak om de bal toch richting de voorwaartsen te krijgen. En dat valt nog niet mee als je zo weinig ruimte krijgt. Stiens zet de thuisploeg meteen goed vast op eigen helft en dus komt het vooral aan op de handelingssnelheid in de duels. Tuurlijk is het niveau verschil tussen de 2e klasse van afgelopen seizoen en het niveau in deze klasse duidelijk zichtbaar en lijkt gewenning vooral een kwestie van veel wedstrijden spelen.

Collin, Remco en Wesley zijn de middenvelders van dienst die vooral veel vuile meters maken om vroegtijdig de angel uit de Stienser aanval te halen. En voorin zorgen Jacco op links, Timo als diepe spits en Jasper aan de rechterkant voor de aanvallende impulsen van de blauwhemden.

Eerst is er het balverlies op het middenveld gevolgd door een mispeer achterin waarna de Stienser spits vrije doorgang heeft richting het AVC doel. De goed uitgelopen Niels doet eigenlijk alles goed maar komt net te laat met als gevolg dat de bal voor de 2e maal op de stip gaat. Een korte aanloop en met een doffe dreun ploft de bal op lat en blijft een verdubbeling van de score uit. Toch scoort Stiens in het eerste bedrijf nog een paar fraaie doelpunten en lijkt een hoge score vanmorgen in de maak.

In de tweede helft 3 wissels bij de gasten waarbij moet worden vermeld dat het vizier bij de gasten na rust niet op scherp staat. Kans op kans verdwijnt naast of over het doel of is een prooi voor de zeer goed keepende Niels. Een prachtige vrije trap van Remco, zuiver gemikt van zeker 20 meter, wordt nog net tot corner getikt. En een prima steekpass vanaf het middenveld op spits Timo, waarbij de technisch vaardige aanvaller tussen 2 verdedigers in uiteindelijk jammerlijk strand op de uitgelopen keeper.

Met de nodige trainingsarbeid bij Johannes en vooral het opdoen van wedstrijdritme de komende weken zal AVC beslist dit seizoen nog wel voor een verrassing zorgen. Dat de teller vandaag uiteindelijk pas stopt bij 9 is louter voor de statistieken boys.

De eerst volgende wedstrijd komende zaterdag tegen Fc Harlingen begint gewoon weer met 0-0. Aftrap 9 uur.