Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Om 12 uur uur trappen de boys van de JO15 af in hun thuiswedstrijd tegen Trynwalden uit Oenkerk. Waar de gasten nog ongeslagen zijn is het voor AVC vooral een leerzaam seizoen. En eerste jaars en in de 1e klasse is het zaak om zoveel mogelijk minuten te maken om te wennen aan het niveauverschil met een klasse lager (AVC werd knap 2e in de najaarscompetitie).

AVC dat midweeks nog thuis verloor van buurman Fc Harlingen met 1-7, doelpunt Timo Norder, laat vandaag voetballend in het eerste bedrijf best weer leuke dingen zien. Met de harde noordoosten wind in de rug is de thuisploeg geenszins van plan de koploper te laten voetballen. Vooral de tandem Remco met de beide Timo's komt enkele malen gevaarlijk door voor het doel van Trynwalden. En een goed genomen indraaiende corner van Remco kan net niet bij de 2e paal worden binnen gegleden door een AVC been. Dat Trynwalden bij twee aanvallen in het eerste bedrijf wel trefzeker is betekend een 0-2 ruststand.

In de tweede helft krijgen de boys van trainer coach Van der Veen, vandaag aangevuld met enkele spelers vanuit hun JO17, een handvol opgelegde kansen. Maar AVC keeper Sijtse ziet de meeste ballen over en naast zijn doel gaan.

Met Sven op rechts en Dieuwke vanaf de linkerkant en de gebroeders Kuperus strijdend voor iedere meter kan de thuisploeg ook met wind tegen lang bij blijven. Dat de score uiteindelijk blijft steken bij slechts 0-5 is een groot compliment voor het hele team. Met iets meer overleg achterin en vooral rust aan de bal komen de punten dit seizoen ook nog wel boys.