Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 06-12143791

Voor AVC stond de wedstrijd tegen het hoog op de ranglijst staande Foarut. Al in de allereerste minuut was het AVC wat wist te scoren, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hierna golfde het spel op en  neer zonder dat 1 van de partijen tot kansen kwamen. Het eerste wapenfeit volgde in de 13e minuut met een schot van Jorrit Boomsma. Hierop volgend testte Jelte Visser de reflexen van Maikel Hartman maar deze bleek nog steeds een betrouwbar sluitpost. Foarut nam de aanval direct over en Evert Telenga kwam oog in  oog met keeper Van der Walt van AVC, mar hij schoot over. AVC nam steeds meer het spel over en drukte Foarut terug. Dit leidde in de na een klein halfuur tot een kans voor Durk Ennema maar hij kwam een teenlengte tekort. Ook Roan Hooghiemster schoot naast en een vrije trap van Jelte Visser in de 32ste minuut kon met moeite door Maikel Hartman tot corner worden verwerkt. Kort hierna was het opnieuw Durk Ennema maar weer ging het schot naast.

Een ongeschreven wet is dat als je sterker bent, maar de doelpunten niet maakt dan doet de tegenstander dit. En dit gebeurde ook AVC. Kort voor rust was het Jorrit Boomsma die alleen op keeper Van der Walt kon afgaan, maar met een miraculeuse redding hield hij zijn doel schoon.  Uit de daarop volgende corner zag iedereen Lennard Weiland over het hoofd en deze kon ongehinderd binnen koppen (41ste minuut 1-0). Nog voor rust probeerde Gerke Wassenaar de score voor Foarut te verdubbelen, maar hij faalde.

De tweede helft begon opnieuw met een sterker AVC maar scoren bleek deze middag een lastige opdracht. Toch volgde er na een uur spelen gerechtigheid toen Rick Minnesma AVC koppend op gelijke hoogte bracht (59ste minuut 1-1). De druk werd hierna door AVC opgevoerd. Maar het moest ontzettend attent blijven bij de omschakeling. De counter is een systeem wat Foarut beheerst. En AVC kreeg met zo’n counter het bekende deksel op de neus. Na een aan Foarut onterecht gegeven inworp waar de Menamer assistent deze aan AVC gaf volgde  een vlijmscherpe aanval. En aan het eind van die aanval stond Rick Bakker en deze zette de thuisclub op een voorsprong (2-1 70ste minuut). Hierna zakte AVC terug naar een bedenkelijk niveau en ging ten onder in de 78 ste minuut toen Tycho de Groot voor de 3-1 voorsprong zorgde. AVC kwam na dit doelpunt niet meer in het plaatje voor en Foarut haalde gemakkelijk het eindsignaal en blijft verrassend bovenaan staan in deze competitie.

Voor AVC is het wonden likken en zorgen volgende week weer op scherp te staan. Dan volgt Bolsward, een ploeg die als doel heeft het kampioenschap. Aan onze mannen de taak hier een stokje voor te steken. Aanstaande zaterdag in Sexbierum, aanvang 14.30 uur.