Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Onder leiding van interim trainer Brian van den Bosch startte AVC furieus aan de wedstrijd tegen het op de eerste plaats staande sc. Bolsward. Met name op inzet en vechtlust kwam Bolsward er in de eerste helft er niet aan te pas. Al na 5 minuten kwam AVC op voorsprong toen Jelte Visser een voorzet van Alwin Bierema binnen werkte. Na 10 minuten spelen volgde er een domper voor Bolsward toen Robin Hendriks geblesseerd het veld op de brancard moest verlaten. AVC liet zich hierdoor niet van de wijs brengen.

In de 12e minuut leidde dit tot een kans voor Mark Pieter Goodijk, maar hij miste in de afronding. Pas in de 23ste minuut volgde het eerste kansje voor Bolsward via hun gevaarlijkste man Marvin Dijkstra. Uit de tegenaanval die daarop volgde kreeg Durk Ennema een grote kans, maar hij schoot over. Arjan Outhuyse moest na een halfuur spelen geblesseerd het strijdtoneel verlaten. AVC bleef echter doorgaan en het schot van Jelte Visser ging net naast, maar het was opnieuw een waarschuwing van AVC aan het adres van de Bolswarders. Er volgde nog 1 kans voor Bolsward in de eerste helft. Jelte Visser haalde Tim Oosterbaan onderuit, maar de vrije trap die volgde van Romano Perridon belandde in de muur. Hierop volgend kwam dan de beloning. Een vlot lopende aanval met Jelte Visser en Durk Ennema in de hoofdrol werd door laatst genoemde afgerond en AVC verdubbelde zijn voorsprong (40 ste minuut 2-0 ). En de score had voor rust nog hoger kunnen uitvallen, maar Folkert Bakker en Durk Ennema wisten de kansen niet te benutten.

Het was te verwachten dat Bolsward in de 2e helft uit een ander vaatje zou gaan tappen. Dit kwam ook uit, met name de eerste 10 minuten werd AVC even zoek gespeeld wat leidde tot een kans voor wederom Marvin Dijkstra, maar Jelle Pieter van der Walt bleef de situatie meester. De tegenaanval van AVC die hierop volgde leidde tot een corner. Deze werd door Folkert Bakker genomen en zorgde voor zoveel onrust in de Bolswarder defensie dat Rick Minnesma in de 54ste minuut voor de 3-0 zorgde. Twee minuten later opnieuw tegenslag voor AVC toen Durk Ennema met een lies-blessure het veld moest verlaten. AVC was de draad even kwijt en Marvin Dijkstra profiteerde, hij bracht na een uur spelen Bolsward terug in de wedstrijd. AVC moest duidelijk bijkomen van deze tegenslag en dit leidde vervolgens tot kansen voor Marvin Dijkstra en Ozgur Akkus, maar Keeper Van der Walt bewees zijn klasse. 10 minuten voor tijd werd de moe gestreden Mark Pieter Goodijk vervangen door de van een lange blessure teruggekeerde Jesper Faber. Bij Bolsward was de pijp leeg en AVC kon kort voor tijd nog tot een kans komen, maar de inzet van Folkert Bakker werd tot corner verwerkt. Het was tenslotte in de allerlaatste minuut opnieuw Marvin Dijkstra die toesloeg en de stand voor Bolsward een beetje dragelijker maakte (93ste minuut 3-2). Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Sleat.