Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 08

Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Na het goede optreden in de oefenwedstrijd tegen Harlingen (4-1 winst) was het voor AVC zijn nieuwe trainer Chris Alkema een uitstekende graadmeter om te zien hoever AVC is in de bekerwedstrijd tegen Minnertsga. En AVC kwam wederom uitstekend voor de dag. Jammer was het dat Jesper Faber al na 6 minuten uitviel met een liesblessure. Tjibbe Haitsma was zijn vervanger. Al na 12 minuten kwam AVC op voorsprong toen Tim Grond in het strafschop gebied tegen de grond werd gewerkt. De toegekende strafschop werd door Johannes van der Veen benut. AVC hield de boel aardig gesloten. Het duurde tot de 25ste minuut voor de eerste kans voor Minnertsga ontstond door Enno Kingma. Uit de vrije trap die daarop volgde wist Jarco Kingma het doel niet te vinden. Diezelfde Jarco Kingma wist in de 35ste minuut Minnertsga naast AVC te brengen toen hij scoorde uit een voorzet van Laurens Hoekstra. Het duurde niet lang voordat AVC deze tegenslag had verwerkt. In de 37ste minuut was het Tim Grond die  AVC opnieuw op voorsprong zette, toen hij alleen op keeper Jorn Helder kon doorgaan. Een spits van zijn kaliber weet wel raad met zo'n kans. AVC  had de laatste minuten voor rust de score kunnen uitbreiden, maar zowel Tim Grond als Tjibbe Haitsma wisten de kansen niet te benutten. De tweede helft was nog geen minuut oud toen AVC op 3-1 had moeten komen te staan toen Tim Grond opnieuw alleen op keeper Helder kon afgaan, maart hij miste deze kans. 10 minuten na rust kwam Minnertsga uit het niets op gelijke hoogte (overigens wel een fantastische goal) door Laurens Hoekstra. Beide trainers konden naar hartenlust wisselen. AVC bleef de ploeg met de meeste kansen, maar tot een wijziging in de score kwam het niet meer. Een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben. Voor trainer Alkema moet het een positief gevoel zijn dat hij kan beschikken over een grote selectie, waar mutaties  gemakkelijk opgevangen kunnen worden. Zaterdag 10 september wacht Makkum in de tweede bekerwedstrijd, deze ploeg wist Arum gemakkelijk te kloppen met 7-1. Aanvang wedstrijd 15:00 te Makkum, tot dan!