Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 08

Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum - Onder herfstachtige omstandigheden ontmoetten AVC en Arum elkaar voor de derde en laatste beker wedstrijd van het seizoen 2022/2023. Het weer deed vele mensen besluiten om een fijn dagje langs de lijn te laten voor wat het was en dit was met name voor de AVC supporters een juist besluit. Beide ploegen waren inmiddels uitgeschakeld, waardoor deze ontmoeting als een veredelde oefenwedstrijd kon worden beschouwd. Tekst Piet Nieuwenhuis

Een saillant detail is dat trainer van Arum is Hein Frietema jarenlang speler van AVC 1 en momenteel nog steeds bestuurslid is bij AVC. Hij zal zijn spelers voorzien hebben van de broodnodige informatie. Al in de eerste minuut volgde een combinatie tussen Willem Miedema en Rinnert Tolsma maar het doel werd gemist. Al na twee minuten spelen kreeg AVC met het uitvallen van Stefan Stuiver een enorme domper te verwerken, met de schouder uit de kom moest hij zich laten vervangen door Germ Wielinga. Kort hierna had Tim Grond AVC op voorsprong kunnen en misschien wel moeten zetten maar hij kon net worden afgestopt. AVC was in de openingsfase het meest dreigend maar was slordig in de eindpass. Daar tegenover melde Arum zich wel een aantal keren dreigend op de helft van AVC en sloeg genadeloos toe. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd door Bauke Tjalle Anema in geheel vrijstaande positie of fraai wijze tegen de touwen gekopt, 0-1. Hierna zakte AVC naar een bedenkelijk niveau, aan AVC zijde was er maar weinig wat klopte. Vooral de opbouw van achteruit was traag en fantasieloos hierdoor hield Arum gemakkelijk stand. Uit een van de spaarzame goed lopende aanvallen wist AVC de stand gelijk te trekken. Simon Houtsma kwam na een dik half uur spelen door aan de linkerkant van het veld, behield het overzicht en bediende Tim Grond die de bal met een slim overstapje liet rollen voor Jelte Visser. De aanvoerder schoot de bal hard tegen de touwen, 1-1. Een paar minuten later had AVC een strafschop moeten hebben. Terwijl Arum in de persoon van Jeroen van Dellen een strafschop claimde nadat hij reglementair werd afgestopt, ging AVC er vandoor. Folkert Bakker werd door de keeper van Arum Nick van Dorsselaer, onderuit gehaald binnen de zestienmeter lijnen. Hierbij werd de bal niet gespeeld, Bakker werd gevloerd maar de leidsman durfde de bal niet op de stip te leggen. In de allerlaatste minuut voor rust was het opnieuw Arum wat op voorsprong kwam. Johannes Norder leek de situatie meester te zijn maar zag Jeroen van Dellen over het hoofd, via de kluts kwam de bal voor de voeten van Bauke Tjalle Anema en deze aarzelde niet en schoot de 1-2 binnen.

De tweede helft begon hoopvol voor AVC. Combinaties gingen beter lopen en leiden tot enige mogelijkheden, maar de schepte voor het doel ontbrak. Arum bleef vanuit een goed gesloten verdediging spelen, maar kwamen niet of nauwelijks nog van eigen helft. Een combinatie tussen Johannes van der Veen en Jelte Visser had een beter lot verdiend, Visser kwam koppend een haarlengte tekort. Een prachtige combinatie tussen Folkert Bakker en Tim Grond strandde in schoonheid. Gaandeweg de tweede helft begon AVC tegen zichzelf te voetballen, te gehaast werd jacht gemaakt op de gelijkmaker en dit zorgde voor onnodige fouten. Het getoonde spel was te mat om Arum in verlegenheid te brengen. Tien minuten voor tijd gooide Arum de wedstrijd in het slot, Rick Minnesma duwde zijn tegenstander tegen de vlakte waardoor Arum een strafschop verdiende. Wessel Hibma liet doelman Van der Walt Kansloos, 1-3. De laatste 10 minuten probeerden de spelers van AVC het nog wel, een schitterende aanval leek door mark Pieter Goodijk afgerond te worden. Ware het niet dat de doelman van Arum met een schitterende reflex een treffer voorkwam. De thuisblijvers kregen gelijk, het was voor Sexbierum niet fijn langs de lijn. AVC trainer Chris Alkema wacht nog een hele klus om de komende week AVC op de rails te krijgen. Volgende week start de competitie voor AVC met een uitwedstrijd tegen TONEGO (Luttelgeest). Aanvang wedstrijd 15.00 uur.