Toernooilaan 3
8312AM
CREIL
tel. 0527-274651

Creil – Het was koud en guur en dat zorgde voor een sfeerloze ambiance bij de wedstrijd Creil-Bant tegen AVC. De Sexbierumers moesten het stellen zonder doelman Jelle Pieter van der Walt en ook Germ Wielinga viel in de warming up uit. Of dat de reden was dat AVC in het laatste kwart van de wedstrijd volledig door het ijs zakte is maar zeer de vraag.

Sido Fokkens werd zaterdagochtend opgeroepen als vervanger voor Van der Walt, hij had geen last van spanningen en keepte een verdienstelijke wedstrijd. Door het wegvallen van Germ Wielinga moest AVC trainer Chris Alkema vlak voor de wedstrijd nog schuiven met zijn opstelling. Het ontspannen AVC werd in de derde minuut al gewaarschuwd door de thuisclub. Hierna leek AVC in de wedstrijd te groeien en kreeg via de weer herstelde Tjibbe Haitsma een enorme kans op de openingstreffer maar hij miste het doel op een haar. Creil-Bant kreeg gaandeweg de eerste helft steeds meer vat op de wedstrijd. Dit leverde in de 20ste minuut de 1-0 voorsprong op door Rob Beugels, al zat daar een vermeend luchtje van buitenspel aan. Leidsman Strampel keurde het doelpunt vanuit de middencirkel wel goed. De eveneens herstelde Tim Grond leek kort hierna de gelijkmaker binnen te schuiven maar op wonderlijke wijze ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal voor AVC. Ondanks de grote kans die AVC kreeg hield de thuisclub wel het overwicht en liep op het half uur uit naar 2-0, Jelle Loosman schoot de bal op overtuigende wijze tegen de touwen.

De laatste tien minuten voor rust leek AVC beter in de wedstrijd te komen en creëerde het een aantal mogelijkheden en wist het de aansluitingstreffer te scoren. Nu zag leidsman Strampel een handsbal van Tjibbe Haitsma over het hoofd. Haitsma kreeg na een duel de bal opzichtig op zijn hand maar mocht door. Na een rush verscheen Haitsma vrij voor de doelman van Creil-Bant en schoof de bal in het doel, 2-1.

Creil-Bant wilde na rust de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot gooien en kreeg ook enkele mogelijkheden. Zonder resultaat. Na tien minuten ging de storm liggen en kroop AVC uit zijn schulp en kreeg zowaar diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Tim Grond leek deze ook op zijn naam te zetten maar stuitte op de doelman van Creil-Bant terwijl naast hem Haitsma een vrije doorgang had. Haitsma en Grond waren in deze fase wel vaker dreigend, het ontbrak AVC aan een dosis geluk. Creil-Bant bleek deze middag meedogenloos. Daar waar AVC verzuimde de gelijkmaker te maken, was het aan de andere kant wel raak. De thuisclub maakte handig gebruik van een geweldige dekkingsflater en wederom was het Jelle Loosman die simpel kon afronden, 72ste minuut 3-1. Hierna zakte heel AVC volledig door het ijs. De thuisclub kon naar hartenlust aanvallen. Jarno Slump tekende voor de 4-1 nadat eerst doelman Sido Fokkens nog uitstekend redde maar in de rebound verschenen er liefst vier spelers van Creil-Bant voor zijn neus en was hij dus kansloos. Voor de supporters van AVC die mee waren gereisd werd het een martelgang. Jur Boonen tekende in de 84ste minuut voor de 5-1 en amper twee minuten later was het wederom Jarno Slump die extra zout in de wonden van AVC strooide, 6-1. Illustratief voor het AVC van deze middag was de laatste aanval van de wedstrijd. Tim Grond ontsnapte en kwam één op één met de doelman. Hij stiftte de bal schitterend over de doelman van de thuisclub maar zag zijn inzet naast de verkeerde kant van de paal belanden. AVC zal haar wonden moeten likken en heeft een week de tijd om zich te prepareren voor het laatste competitieduel van 2022 als Delfstrahuizen op bezoek komt in Sexbierum, aanvang 14.30 uur.