8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Het mooie weer en de Tulpenloop zorgde voor gezelligheid langs de lijn op Sportpark de Lytse Trije. Voor AVC stond er wel wat op het spel, bij winst zou het aanhaken bij de subtop en mee blijven doen om de nacompetitie plekken. De ploeg bewees zichzelf een goede dienst, al duurde het lang voordat het overwicht ook op het scorebord tot uitdrukking kwam. Tekst Piet Nieuwenhuis.

Vanaf het beginsignaal van de goed leidende Arjan Haarsma waren de bedoelingen van de gasten duidelijk. De thuisclub het spel laten maken en gokken op de foutjes. In het eerste halfuur creëerde beide ploegen geen noemenswaardige mogelijkheden. Toch kwamen de gasten goedkoop aan een voorsprong. Marten Jansen speelde de bal rustig terug op zijn doelman Jelle Pieter van der Walt, op het moment dat de AVC doelman de bal wilde verplaatsen naar de andere kant stuitte de bal op een polletje waardoor Van der Walt de bal volledig verkeerd raakte. De bal viel ietwat gelukkig voor de voeten van Luuk Veendrick die de bal rustig vanaf een meter of vijfendertig in het lege doel wist te schuiven, 18e minuut 0-1. Na een half uur spelen werd AVC nauwkeuriger en hierdoor kregen de gasten het steeds lastiger. Jelte Visser kwam met een puntgave voorzet welke net voorbij ging aan Tim Grond maar kort achter hem dook Marten Jansen op, zijn inzet belandde op de lat. In de eerste volgende aanval kwam Germ Wielinga kansrijk door en zag Tim Grond helemaal vrijstaan maar op het moment van spelen gleed Wielenga weg. Marten Jansen die deze middag onnavolgbaar was voor de aanvoerder van Creil/Bant kreeg de ene naar de andere tik te verwerken. Dit leverde de aanvoerder van de gasten al vroeg in de wedstrijd een gele print op en had daarna tweemaal het geluk dat de leidsman coulant was. In de 38ste minuut had Creil/Bant aanvoerder Hugo Beugels met rood van het veld gemoeten. Andermaal was Jansen hem te snel af en Beugels trok op de middenlijn aan de noodrem. Waar iedereen de tweede gele kaart verwachtte sprak leidsman hem streng toe en spaarde hem voor de derde maal. Henk Sleurink, de nieuwe trainer van Creil/Bant telde zijn zegeningen en haalde zijn aanvoerder naar de kant en mocht zodoende de wedstrijd vervolgen met elf spelers. Uit de vrije trap die restte verdiende AVC een hoekschop. Simon Houtsma bracht de bal voor maar de bal leek uitverdedigd te worden maar de bal viel voor de voeten van Jorik van der Veen. Uit de draai nam hij de bal op de volley en schoot de bal op schitterende wijze tegendraads tegen de touwen, 40ste minuut 1-1.

Na de rust pakte AVC direct weer het initiatief en ging op zoek naar de voorsprong. Het leverde drie  hoekschoppen achter elkaar op voor de thuisclub, dreigend was het wel maar de doelman van Creil/Bant bleef overeind. AVC had de touwtjes stevig in handen en kreeg enkele mogelijkheden. Op het uur leek die er dan ook eindelijk te komen. Jelte Visser kopte een voorzet terug richting de eerste paal. Germ Wielenga kopte de bal op zijn beurt gevaarlijk richting de tweede paal waar topschutter Tim Grond de bal binnen leek te schieten. Vol overtuiging haalde de spits uit, maar de bal ging kiezelhard over het doel. Met nog twintig minuten was er een vrije combinatie tussen Stefan Stuiver en Johannes van der Veen. Laatste genoemde behield het overzicht en gaf de bal aan Arjan Outhuyse, in kansrijke positie schoof hij de bal richting de verre hoek maar doelman Ruurd Wuestenenk bracht redding. In de slotfase werd het veldoverwicht in een score omgezet. Doelman Wuestenenk die tot dusver zijn ploeg op de been wist te houden ging onder een uitstekende voorzet van Simon Houtsma door, achter hem dook aanvoerder Jelte Visser op die de bal eenvoudig tegen de touwen kopte, 81ste minuut 2-1. Hierna had AVC de score kunnen uitbreiden zo was Tjibbe Haitsma dichtbij maar nu was de Creil/Bant doelman alert. In blessuretijd werd de wedstrijd onderbroken  door een vervelende blessure van doelpuntenmaker Luuk Veendrick. Hij werd met een brancard van het veld gedragen met het naar zich laat aanzien zeer ernstige knieblessure. Na een onderbreking stond er nog ruim twee minuten op de klok. Uitgerekend Rick Minnesma kreeg nog een enorme kans. De keepers wist eerder bij de bal te komen dan Pieter van der Schoot, maar de bal belandde in de voeten van Minnensma. Hij schoof de bal beheerst richting de het doel maar die werd door Creil/Bant verdediger Chris Dedden van de doellijn gehaald. De overwinning voor AVC is geen moment in gevaar geweest. De Sexbierumers blijven door deze overwinning meedoen in de strijd om de 4e plaats. Een resultaat komende zaterdag in en tegen Tollebeek is genoeg voor een spannend slot van competitie. De wedstrijd in Tollebeek start om 15.00 uur.