Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Wie zaterdagmiddag rond de klok van half vijf de liveuitslagen app opende van Voetbalnoord.nl zal enigszins verbaasd naar de eindstand van AVC – Willemsoord hebben gekeken. De ploeg uit Willemsoord zit in zwaar weer, het raakte vlak voor de aftrap van het seizoen negen spelers kwijt. De club hoopt dat intern zo snel mogelijk de handen ineen worden geslagen zo dat er dit seizoen nog perspectief is. Voor AVC werd het een zonnige dag en het aanwezige publiek kon gaan genieten van de gala voorstelling. Tekst Piet Nieuwenhuis.

De gasten uit de provincie Overijssel begonnen helemaal niet slecht aan de wedstrijd. Toch moest de ploeg al snel een tegenslag verwerken. Tim Grond zette goed druk en kreeg de bal tegen zijn uitgestoken been aan geschoten, de bal verdween vervolgens over de doelman in het doel, 3e minuut 1-0. Maar de gasten probeerden er ook hierna een wedstrijd van te maken, het voetbalde goed mee maar gevaarlijk werd het niet. Na een klein kwartier spelen onderschepte Diego Adjosoediro de bal rondom de middenlijn en gaf een fantastische steekpass op Tim Grond. De spits liet de keeper kansloos, 14e minuut 2-0. Ook nu trachtten de gasten alle zeilen bij te zetten maar de hoop werd in de 22steminuut aan diggelen geschoten, Folkert Bakker had een uitstekende pass die op waarde werd geschat door Johannes van der Veen, met een kiezel hard maar loepzuiver schot bracht hij de stand op 3-0. Hierna kwam de stoommachine van AVC opgang. Een prachtige aanval via Marten Jansen en Folkert Bakker waarna Simon Houtsma zichzelf lanceerde. Houtsma behield het overzicht en gaf een puntgave voorzet op Jelte Visser die de bal tegen de touwen werkte, 34ste minuut 4-0. Een paar tellen later leek Tim Grond op weg naar zijn hattrick, maar de spits is niet zelfzuchtig. Hij behield het overzicht en gunde het doelpunt aan de meegelopen Jelte Visser. Nog voor rust zou AVC de score uitbreiden. Vanaf eigen helft combineerden Johannes van der Veen en Jelte Visser zich een weg naar het zestienmetergebied van Willemsoord. Van der Veen verscheen uiteindelijk vrij voor de doelman en schoof de bal beheerst in het doel, 6-0.

In de tweede helft was het AVC wat balbezit had en Willemsoord groef zich volledig in om een uitslag met dubbele cijfers te voorkomen. AVC kwam desondanks vaak door maar was slordig in de eindpass of de doelman wist soms met curieuze reddingen een doelpunt te voorkomen. Voor AVC was er wel een enorme domper, de al weken goed spelende Marten Jansen kwam na een kopduel ongelukkig terecht en moest zich met een ogenschijnlijk zware blessure laten vervangen. Twintig minuten voor tijd toonde Tim Grond zijn kwaliteiten, nu niet als doelpuntenmaker maar als aangever. Een voorzet van Johannes van der Veen ging voorbij aan de tweede paal, Grond sprong in de lucht en op fabuleuze wijze kreeg hij de bal met de hak bij Jelte Visser die eenvoudig zijn hattrick compleet maakte, 70ste min 7-0. Tien minuten voor tijd was Jelte Visser de aangever en mocht ook Tim Grond zijn hattrick vol maken en bepaalde daarmee de eindstand op 8-0. Komende zaterdag staat de streekderby SC Franeker – vv AVC op het programma. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.