Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Nagele –  Na de teleurstellende nederlaag in de vorige speelronde moest AVC herstel tonen in de polder. Op een zeer matig grasveld waar het regenwater met bakken uit de hemel kwam stond een ontmoeting tegen nummer drie van de 4eklasse A vv Nagele op het programma. Over de gehele wedstrijd genomen mag Nagele zich het gelukkigste stellen met de puntendeling. Tekst Piet Nieuwenhuis

Voor de Sexbierumers stond er wat op het spel en dus was een resultaat halen van groot belang. Die boodschap was goed overkomen bij de spelers van AVC, die het moesten stellen zonder de flegmatieke Folkert Bakker, Roan Hooghiemster, de geschorste Rick Minnesma en de al langer  geblesseerden Jesper Faber en Justin Reitsma. AVC begon goed aan het duel en al in de eerste minuut viel er een mogelijkheid voor Tim Grond te noteren. De thuisclub probeerde het wel maar kon in de eerste helft geen vuist maken tegen de gasten. AVC daarentegen melde zich meermaals dreigend voor het doel van de gastheren. Het wachten was dan ook op de openingstreffer en die viel al vroeg in de wedstrijd te noteren. Een voorzet van Simon Houtsma werd door Jelte Visser met het hoofd richting het doel gekopt. Doelman Redmer Miedema kreeg nog wel zijn hand tegen de bal maar kon niet voorkomen dat de inzet via de binnenkant van de paal in het doel belandde, 8ste minuut 0-1.
AVC controleerde hierna de wedstrijd en had de score kunnen en misschien wel moeten uitbouwen. Mogelijkheden waren er voor Tim Grond, Johannes van der Veen en Marten Jansen. Ook diverse hoekschoppen waren dreigend maar de verlossende tweede treffer viel niet. De grootste kans was er voor Simon Houtsma, hij kwam oog in oog met doelman Miedema, maar gleed weg toen hij wilde uithalen, waarbij hij ook de meegelopen Grond over het hoofd zag.

Na de pauze gooide de thuisclub de schroom van zich af en trachtte het de gasten onder druk te zetten. Het zorgde er voor dat AVC slordig aan het tweede bedrijf startte. Maar na de eerste storm van de thuisclub zonder dat doelman Jelle Pieter van der Walt echt op de proef werd gesteld nam AVC het initiatief weer over. De meegereisde supporters van AVC veerden op toen Johannes van der Veen zijn geluk beproefde vanaf een meter of achttien. De bal zeilde richting de kruising maar doelman Miedema liet zien over een uitstekende reflex te beschikken en tikte de bal net over de deklat. Na een (schouder) duel om de bal tussen Alwin Bierema en Emiel Krops ging laatst genoemde tegen de grond. De scheidsrecht beoordeelde dit faire duel om de bal als een overtreding van Bierema en kende de thuisclub een vrije trap toe en bestrafte Bierema tot ieders verbazing met een gele kaart. De overgebleven vrije trap werd door Sander Koene in het zestienmetergebied gebracht en door centrale verdediger Stijn Andela achter doelman Van der Walt gewerkt, 57ste minuut 1-1. Nog in diezelfde minuut werd Tim Grond door Germ Wielinga weggestuurd. De aanvaller kwam iets te ver aan de zijkant van het zestienmeter uit, speelde de verdediger en doelman uit maar zij kregen hulp van Andela die zodoende zijn eigen gelijkmaker niet nog in diezelfde minuut in rook zag op gaan. Nagele probeerde het wel maar werd nog maar slechts eenmaal echt gevaarlijk Maar Thomas Koene stuitte op doelman Van der Walt. Aan de andere kant waren er nog wel mogelijkheden waar o.a. de ingevallen Pieter van der Schoot een teenlengte te kortkwam om echt gevaarlijk te kunnen worden. Het team van AVC trainer Chris Alkema kan terug zien op een goede wedstrijd. Komende zaterdag wacht angstgegner Creil/Bant. Die ploeg is nagenoeg veilig en kan dus vrijuit voetballen. Voor AVC kan er nog een mooi slot van de competitie wachten, dan moet er zaterdag wederom een resultaat worden gehaald. Hierbij kan het alle steun van de Sexbierumers gebruiken, aanvang 14.30 uur