Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Het uit de polder afkomstige Nagele was zaterdag op bezoek in Sexbierum. De thuisclub bevind zich momenteel op een keurig vierde plaats, de gasten vinden we een plaatsje hoger terug op de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte naar aanleiding van het plotselinge overlijden van de vader van één van de voetballers van Nagele.

Nagele bleek van meet af aan een fysiek sterke ploeg te zijn waar de thuisclub een dosis energie tegenover moest zetten. AVC begon goed aan het duel en beloonde zichzelf met een vroege treffer. Een voorzet van Folkert Bakker werd door Johannes van der Veen terug gekopt op AVC spits Tim Grond, met een halve volley schoot hij de bal overtuigend tegen de touwen, 8ste minuut 1-0. De gasten probeerden de bakens te verzetten maar de thuisclub hield eenvoudig stand en liet zich regelmatig voor het doel van Nagele zien. AVC aanvoerder Jelte Visser werd in kansrijke positie onderuit gehaald. De toegekende vrije trap werd door Simon Houtsma op doel geschoten, keeper Tim Schaafsma moest de bal lossen maar de rebound was niet aan AVC besteed. In de 18e minuut leek Nagele te scoren maar de aanvaller startte iets te vroeg waardoor hij terecht werd afgevlagd en teruggefloten. AVC wist bij fases aardig te combineren, maar in de eindfases ontbrak vaak het stukje geluk. Op het half uur ontsnapte Jelte Visser op aangeven van Jelle Pieter Van der Walt, maar de inzet van Visser werd tot hoekschop verwerkt. AVC kreeg in de eerste helft liefst vijf hoekschoppen, eenmaal leek Johannes van der Veen binnen te koppen maar had doelman Schaafsma geluk dat hij op de juiste plaats stond.

De tweede helft toonde een heel ander gezicht, AVC moest tegenhouden en Nagele probeerde de gelijkmaker te forceren. Hoewel de gasten het initiatief hadden mondde dat niet uit in kansen en vielen er alleen losse flodders van afstand te noteren. De pogingen verontrusten doelman Van der Walt nimmer, zelden of niet hoefde hij in actie te komen. Het defensieve bolwerk van AVC met gelegenheidsback Jesper Faber, Arjan Outhuijse, Alwin Bierema en Simon Houtsma gaf geen krimp. Ondanks het optisch overwicht van Nagele was de grootste kans van de tweede helft voor de thuisclub. Op het uur spelen had AVC de wedstrijd op slot kunnen gooien nadat een voorzet van Johannes van der Veen voor de voeten van Germ Wielinga viel. De jonge middenvelder was zich niet bewust van de vrijheid die hij genoot en schoot te gehaast in, waardoor doelman Schaafsma opgelucht adem kon halen. Een paar tellen later raakte Jelte Visser de bal volkomen verkeerd en verraste daarmee keeper Tim Schaafsma. De als hoge voorzet bedoelde bal, belandde boven op de lat. De rebound werd geblokt door een verdediger van de gasten. Nagele ging een kwartier voor tijd va-banque spelen en probeerde met vier aanvallers iets te forceren. Dit leidde tien minuten voor tijd tot de gelijkmaker, nadat Nagele eenmaal door de defensie sneed kon de bal simpel worden binnen gelopen door Ad Withaar, 1-1. Waar het thuispubliek dacht dat AVC volledig zou instorten bleek dit niet het geval. De ploeg van trainer Chris Alkema bleef overeind en kreeg zowaar nog een mogelijkheid via Folkert Bakker maar gescoord werd er niet meer. AVC gaat zaterdag op bezoek bij Creil/Bant in de polder, de wedstrijd wordt gespeeld in Creil, aanvang 14.30 uur.