8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Over het algemeen zijn oefenwedstrijden geen graadmeter voor competitiewedstrijden. Toch zal Rijperkerk trainer Klaas de Boer zich een andere avond hebben voorgesteld. Dinsdagavond troffen onder perfecte weersomstandigheden de nummer zes van de 4eklasse A en de nummer één van de 3e klasse B elkaar in Sexbierum.

Bij beide teams kregen veel spelers de kans om zich aan de trainer te laten zien. Na rust kwamen aan beide zijde de “vertrouwde” namen binnen de lijnen. De trotse koploper van de 3e klasse B probeerde het spel vanaf het eerste fluitsignaal naar zich toe te trekken maar stuitte op het verzet van AVC. De thuisclub was geenszins van plan zich af te laten slachten door de gasten en duwde Rijperkerk brutaal terug op eigen helft. Al na vijf minuten spelen resulteerde dit in de openingstreffer voor de thuisclub. Een vrije trap van Tjibbe Haitsma werd knap door Roan Hooghiemster tegen de touwen gewerkt. De gasten probeerde vervolgens met verzorgd voetbal tot kansen te komen. Hierin slaagden de gasten tot dan toe niet of nauwelijks, goed verdedigend werk van Alwin Bierema en Rick Minnensma zorgden er voor dat doelman Jelle Pieter van der Walt niet in de moeilijkheden kwam. Onder leiding van aanvoerder Arjan Outhuijse drong AVC de gasten terug op eigen helft. De gasten wilden snel het spel hervatten nadat de bal over de zijlijn was gegaan. De rechtsback gooide de bal te kort terug op zijn doelman. AVC spits Mark Pieter Goodijk was er als de kippen bij en werkte de bal met een voetbeweging langs de doelman in het lege doel, 16e minuut 2-0. Hierna probeerde de gasten de bakens te verzetten en moest Jelle Pieter van der Walt eenmaal serieus in actie komen. Een kopbal vanaf de vijfmeterlijn wist de AVC doelman met een fraaie reflex over het doel te tikken. AVC zou voorrust nog verder uitlopen. Na een fraaie aanval speelde Germ Wielinga zichzelf vrij. Van een meter om drieëntwintig krulde hij de bal op schitterende wijze in de bovenhoek, 32ste minuut 3-0. De thuisclub had voorrust de score nog verder kunnen en misschien wel moeten opvoeren maar na een uitstekende actie van Mark Pieter Goodijk wist hij Tjibbe Haitsma wel te bereiken maar de aanvaller kreeg de bal niet in het lege doel.

In de tweede helft werd er een ander wedstrijdbeeld verwacht, ware het niet dat de thuisclub uit de startblokken schoot. De ingevallen Johannes van der Veen vond bij de tweede paal Tjibbe Haitsma die nu wel alles goed deed maar de doelman op zijn weg naar succes vond. Rijperkerk probeerde het wel maar AVC voetbalde goed mee en had met name in de openingsfase van de tweede helft de overhand. Enkele mogelijkheden hadden niet het gewenste resultaat. Op het uur wisselde AVC nog eens drie spelers. Kort na het inbrengen van deze spelers konden de handen al weer op elkaar. Na goede combinaties leek Johannes van der Veen zichzelf vrij te spelen, zijn inzet belande niet in het doel maar de rebound viel voor de voeten van Jelte Visser. Hij bleef uiterst rustig en schoof de bal beheerst in de verre hoek, 69ste minuut 4-0. Hierna kreeg AVC nog wel mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagde hier niet in. Sterker nog, na een onschuldig lijkende aanval besloot mark Hendriks het doel van AVC onder vuur te nemen. De rebound werd benut door Lammert van Althuis, 4-1. Beide ploegen kregen in de laatste tien minuten nog een mogelijkheid maar gescoord werd er niet meer. De thuisclub wist deze “trainingsavond” op overtuigende wijze vv Rijperkerk met huiswerk huiswaarts te sturen.

Een vervelend moment was er nog voor een speler van Rijperkerk die zijn knie leek te verdraaien en zich moest laten vervangen. Wij hopen dat het goed met hem gaat en wensen hem een voorspoedig herstel.