Wildzang 3
8309BD
TOLLEBEEK
tel. 0527-650627

Tollebeek – In het slot van de competitie is er nog volop spanning in de 4e klasse A. QVC en Sportclub Franeker gaan uitmaken wie er met het kampioenschap aan de haal gaat. Nummer drie Nagele is vrijwel zeker van een plek in de nacompetitie om promotie, alleen theoretisch zouden Tollebeek en AVC dat feestje nog kunnen verstieren. Zeker is ook dat het derde nacompetitie ticket naar Tollebeek, IJVC of AVC gaat. Voorafgaand aan het duel Tollebeek – AVC was de stand als volgt; 4e Tollebeek 21 gespeeld 35 punten, 5e IJVC 22 gespeeld 34 punten, 6e AVC 20 gespeeld 31 punten. Om in de race te blijven voor een plek in de nacompetitie was het voor AVC noodzakelijk om in ieder geval niet te verliezen en het liefst drie punten mee naar huis te nemen. Tekst Piet Nieuwenhuis.

De Sexbierumers moesten het in Tollebeek stellen zonder topschutter Tim Grond, Folkert Bakker, Roan Hooghiemster, Rick Minnesma en Simon Houtsma. Komende week verwacht AVC trainer Chris Alkema weer over de meeste spelers te kunnen beschikken. De na de winterstop gestopte Johannes Norder maakte zijn rentree en speelde een verdienstelijke wedstrijd. De opdracht voor de thuisclub werd vanaf het beginsignaal duidelijk, zij lieten zich ietwat inzakken en wilden de aanval van AVC op de 4e plek verdedigen. Behoudens een kleine mogelijkheid voor AVC spits Mark Pieter Goodijk gebeurde er weinig op het veld. Na een kwartier spelen brak Tollebeek aanvaller Willem Hulsebosch door en schoot hard op doel. Via doelman Jelle Pieter van der Walt en de buitenkant van de paal ging de bal naast. Aan de andere kant liet AVC zich ook niet ongemoeid. Na een fraaie aanval werd Goodijk vrij voor de doelman van Tollebeek gezet door Jorik van der Veen, met een prachtige reflex hield doelman Jasper Nooren zijn doel schoon. Op het half uur verdiende AVC een vrije trap na een harde charge op Marten Jansen. De vrije trap werd aan derbyheld Germ Wielenga overgelaten. Wielenga krulde de bal hard langs de muur, zijn inzet werd onderweg nog getoucheerd waardoor doelman Nooren volstrekt kansloos was, 31ste minuut 0-1. De thuisclub moest nu meer uit haar schulp kruipen maar kon ondanks verwoede pogingen niet in de buurt van AVC doelman Van der Walt komen. AVC kwam op rozen nadat Jorik van der Veen vanaf de linker flank een gevaarlijk voorzet afleverde, in een mêlée van spelers kon doelman Nooren de bal wel beroeren maar niet verwerken, de bal viel goed voor Germ Wielinga die overtuigend zijn tweede van de middag en de tweede treffer van AVC liet noteren, 39ste minuut 0-2.

In de tweede helft verwachtte vriend en vijand een stormloop van de thuisclub. Maar deze verwachtte storm wist AVC al snel in de kiem te smoren. Tollebeek had wellicht een hele andere start van de tweede helft voor ogen, maar de gasten bleken dodelijk effectief. Marten Jansen wist op het middenveld de bal te veroveren en vond Jorik van der Veen, na een korte versnelling zag hij Johannes van der Veen vrij staan en bediende de aanvaller op maat. Johannes van der Veen bleef uiterste kalm, behield het overzicht en schoof de bal beheerst tegen de touwen, 47ste minuut 0-3. Dit bleek de mokerslag voor de thuisclub te zijn. AVC had de touwtjes stevig in handen en liet niets aan het toeval over. Grote kansen waren er voor Germ Wielenga (net naast) en Marten Jansen (binnenkant paal). AVC controleerde de wedstrijd en het geloof bij de thuisclub was allang vervlogen. Heel even veerde het thuispubliek op toen Tollebeek topschutter Marijn Brandsema richting doelman Jelle Pieter van der Walt vertrok maar zijn inzet was een prooi voor de AVC goalie. Waar AVC de wedstrijd al lang en breed in de knip had kreeg het wedstrijdbeeld nog een betere weerspiegeling op het scorebord. Aanvoerder Jelte Visser, die de laatste weken goed op schot is, kwam in het vijandelijke zestienmetergebied. Na een uitstekende actie liet Visser met een bekeken schuiver doelman Nooren volstrekt kansloos, 81ste minuut 0-4. Twee minuten voor tijd leverde Tollebeek aanvaller Max Hendriksen een voorzet af zonder gevaar. Althans dat leek zo, AVC verdediger Stefan Stuiver besloot op bijzondere wijze uit te verdedigen door zijn eigen doelman vanaf de rand van het zestienmetergebied onder vuur te nemen, kiezel hard spatte de bal op de lat uiteen. Hierdoor hield doelman Van der Walt voor de zesde keer na de winterstop de nul.

Door deze overwinning is AVC nog volop in de race voor een plaats in de nacompetitie om promotie. Met nog drie wedstrijden te gaan kan AVC zich opmaken voor een spannend slot van de competitie. Komende zaterdag wacht AVC het lastige uitduel in en tegen Delfstrahuizen, aanvang 14.30u