Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Het aanhoudende natte weer deed het grasveld van vv AVC geen goed. Desondanks werd zaterdagmiddag 13.00u het grasveld goed genoeg bevonden en gingen de tweeëntwintig matadors van AVC en VC Trynwâlden de strijd met elkaar aan. De competitie is nog jong maar na vijf wedstrijden was dit de strijd tussen de nummer één en de nummer drie en was er dus sprake van een vroege topper in de 4e klasse B. Tekst Piet Nieuwenhuis

Vele toeschouwers trotseerden het slechte weer om getuige te zijn van deze ontmoeting. Terwijl nog niet alle toeschouwers hun plek hadden ingenomen werd de ban al gebroken. VC Trynwâlden bracht de bal voor het eerst aan het rollen en 20 seconden na de aftrap moest doelman Jelle Pieter van der Walt de bal al uit het net halen. Finn Feenstra mocht ongehinderd doorlopen en schoot de bal overtuigend in de verre hoek, 1e minuut 0-1. Een paar seconden later lag de bal aan de andere kant op de stip. Direct vanaf de aftrap gaf AVC antwoord. Marten Jansen ontsnapte aan de aandacht, was eerder bij de bal dan doelman Sander Dijkstra en die kon niet anders dan Jansen torpederen. Leidsman Stewart kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Dijkstra herstelde zijn eigen fout en wist de strafschop van Rick Minnesma te stoppen. Ondanks deze enorme tegenslag rechtte AVC de rug en nam het initiatief. De thuisclub had de controle en speelde diverse mogelijkheden bij elkaar. Marten Jansen was dicht bij de gelijkmaker maar vond doelman Dijkstra op zijn weg. Het wachten was op de gelijkmaker van de thuisclub maar ondanks verwoede pogingen slaagden de blauwhemden er maar niet in. Tien minuten voor rust produceerde AVC misschien wel de mooiste aanval van het seizoen. Aan het einde van deze aanval over diverse schijven hoefde Germ Wielenga de bal alleen maar binnen te lopen, maar de getalenteerde middenvelder zag zijn inzet van dichtbij over de deklat scheren. Op slag van rust kreeg AVC andermaal een dot van een kans, nadat de bal op een meter van de doellijn net langs de verkeerde kant van de paal schoot.Na de theepauze nam de thuisclub direct weer het initiatief. Binnen drie minuten had AVC de schade herstelt. Marten Jansen vond Rick Minnesma en nu was de spits wel trefzeker, 48ste minuut 1-1. Ook na rust was AVC de bovenliggende partij en maakte jacht op de voorsprong. Het kreeg daarvoor al een aantal mogelijkheden maar acht minuten na de gelijkmaker zette AVC het veldoverwicht om in doelpunten. Ditmaal was Rick Minnesma de aangever en rondde Marten Jansen de bal beheerst met de binnenkant van de voet af, 56ste minuut 2-1. De gasten konden hier aanvankelijk maar weinig tegenoverzetten. De thuisclub ging op jacht naar meer en wederom vertolkte de sterk spelende Marten Jansen een hoofdrol. Zijn afgemeten voorzet werd op waarde geschat door aanvoerder Jelte Visser, hij trok de bal terug op de inkomende Tiemo Postma die doelman Dijkstra van Trynwâlden kansloos liet, 64ste minuut 3-1. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Met nadruk op leek. Uit het niets deden de gasten iets terug. Een lange bal van Jacob Rijpma maakte door het slechte veld een dusdanige andere wending waardoor de defensie van AVC was verrast. De bal viel door de voeten van Dennis Voss die uithaalde maar zijn inzet leek meters naast te gaan ware het niet dat Avc verdediger Alwin Bierema de bal ongelukkig op zijn borst kreeg waardoor de bal zomaar in het doel verdween, 71ste minuut 3-2. Hierna zetten de gasten wel even aan, en werden éénmaal gevaarlijk maar tot een schot binnen de palen leidde dat niet. Tien minuten voor tijd maakte Sofian Azehaf aan alle onzekerheid een einde. Na wederom een prima aanval van de thuisclub, waar Jesper Faber doorkwam aan de rechterkant vond hij Jelte Visser, die op zijn beurt Marten Jansen bereikte. Jansen bediende met een bekeken pass Azehaf. De aanvaller liet niks aan het toeval over en schoot de bal kiezelhard tegen de touwen, 80ste minuut 4-2. Hierna waren er nog mogelijkheden voor Marten Jansen, Pieter van der Schoot en Jelte Visser, maar gescoord werd er niet meer. Ondanks de valse start van de wedstrijd waarin het vroeg op achterstand kwam en het een strafschop mistte, rechtte AVC de rug. Over de hele wedstrijd genomen had de thuisclub de touwtjes in handen en valt er op de overwinning niks af te dingen.Komende zaterdag gaat AVC op bezoek bij de gedoodverfde titelkandidaat vv Makkum. De wedstrijd in Makkum begint om 15.00u.