Sportpaad 1
9111HV
BURDAARD
tel. 0519-332664

Birdaard – Aan publieke belangstelling ontbeert het AVC niet. De Sexbierumers waren in groten getale naar Birdaard afgereisd en konden langs de lijn genieten van heerlijk rustig najaarsweer. Het toegestroomde publiek zal minder genoten hebben van de wedstrijd. Vanaf minuut één maakte de thuisclub er een vechtwedstrijd van waarbij zij het duel niet schuwden. Scheidsrechter Simon Westra uit Dokkum had dan ook zijn handen vol.

De gasten begonnen goed aan het duel. In de openingsfase combineerden Tiemo Postma en Sofian Azehaf. Laatste genoemde passeerde op fraaie wijze zijn tegenstander op de achterlijn en daar waar aanvoerder Jelte Visser in kansrijke positie klaar stond om de bal binnen te schieten, koos Azehaf voor eigen succes maar daar wenste de doelman van Birdaard niet aan mee te werken. In het vervolg bleef AVC wel de bovenliggende ploeg ondanks het feit dat Birdaard fanatiek druk zette op de defensie van de gasten. De Sexbierumers voetbalden hier met regelmaat onderuit tot frustratie van de gastheren. Gaandeweg de eerste helft volgde de ene op de andere overtreding. De tackles werden steeds harder van aard waardoor scheidsrechter Westra na de zoveelste aanslag op de AVC spelers drie keer een gele prent liet zien. Waarbij één overtreding aan de zijlijn op Jelte Visser wellicht een andere kleur kaart verdiende. Een aanslag op de wederom uitstekend speelde Jelle Pieter van der Walt werd onbestraft gelaten maar was voor leidsman Westra wel het teken om de spelers wat korter te houden en vaker te fluiten voor overtredingen. Door de vele overtredingen en het fanatiek druk zetten van de thuisclub werden de afstanden groot en het veldspel slordig. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen de gasten verdiend op voorsprong. Via een prima combinatie mocht Jelte Visser op avontuur, aan de ene kant liep Postma mee en Azehaf aan de andere kant. Waar iedereen een pass op Postma verwachte bracht Visser Azehaf in stelling. Met een prachtige stift verschalkte Sofian Azehaf de doelman van Birdaard, 32ste minuut 0-1. Een paar minuten later verdiende AVC wederom een vrije trap. Jelte Visser ging achter de bal staan en krulde deze om de muur heen in het doel, 37ste minuut 0-2. Op slag van rust verdiende AVC een strafschop maar scheidsrechter Westra vergat de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Jelte Visser werd vrijgespeeld door Azehaf, ging om de doelman heen en leek de bal met links binnen te schuiven. Op dat moment wordt de aanvoerder van AVC ondersteboven gelopen door de centrale verdediger van Birdaard, beelden wijzen een overduidelijke strafschop uit maar de leidsman wilde Birdaard een groter leed besparen.

Na de theepauze begon AVC aanvankelijk beter te voetballen en kreeg diverse mogelijkheden. Maar in de eindfase miste de nauwkeurigheid. Bij het uitblijven van de genadeklap, ging de thuisclub meer en meer opportunistisch spelen. De vele lange ballen vanuit de Birdaard defensie zorgden net als in de eerste helft voor veel te grote afstanden op het veld. Daarnaast werd het veldspel van AVC slordiger waardoor het de grip op de wedstrijd verloor. De thuisclub kon echter geen vuist maken omdat de gasten het in defensief opzicht goed voor elkaar hadden. In het laatste kwartier had AVC diverse mogelijkheden om de ruimtes die de thuisclub moest laten uit te spelen, maar de blauwhemden deden hier uit eindelijk veel te weinig mee. De 0-2 overwinning die de mannen van AVC trainer Chris Alkema over de streep wisten te trekken was meer dan verdiend, maar had hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. AVC heeft tijdens de seizoensopening de volle buit na twee gespeelde wedstrijden maar laat zeker nog ruimte voor verbetering. Komende zaterdag komt vv Marrum op bezoek in Sexbierum, het team van Harry Beintema heeft ook nog een 100% score, aanvang 14.30u.