Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Over publieke belangstelling had de thuisclub niets te klagen. Onder een waterig lentezonnetje gaf AVC een goed antwoord na de deceptie van vorige week bij vv Marrum. Maar ondanks het vertoonde veldspel bleef de thuisclub verbouwereerd met lege handen achter. Gezien het wedstrijdbeeld was het de wereld op zijn kop.

In de openingsfase had AVC toe moeten slaan, maar lachte het geluk Scharnegoutum toe. Na een prima aanval leverde Tiemo Postma een puntgave voorzet af, Rick Minnesma leek de bal binnen te schieten maar hij raakte de bal ietwat te hard waardoor deze over de deklat scheerde. Na een heerlijk actie lanceerde aanvoerder Jelte Visser zichzelf, maar tot opluchting van de gasten werd de bal net aangeraakt waardoor deze net over het doel ging in plaats van tegen de touwen. Het eerste wapenfeit van Scharnegoutum was direct raak, een vrije trap werd voor het doel geslingerd en Raoul Kalteren knikte raak, 15e minuut 0-1. AVC ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar moest ook waakzaam blijven voor de uitvallen van Scharnegoutum, maar de Sexbierumer defensie had haar zaakjes goed op orde. Aan de andere kant was het zoeken naar een gaatje. Op slag van rust ontsnapte Minnesma en was hij samen met drie kompanen op weg naar het vijandelijk doel. Daar waar heel Sexbierum klaar stond om te juichen besloot Minnesma met een schot in de handen van de doelman.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. AVC was heer en meester en de gelijkmaker leek dan ook al snel te vallen. Eerst werd een schot van Postma ternauwernood gekeerd, een fractie later bediende Minnesma Marten Jansen die de bal bij de tweede paal binnenliep. Waar heel AVC het doelpunt vierde ging de vlag van de grensrechter omhoog, de bal van Minnesma zou al over de achterlijn zijn geweest, hoewel de grensrechter ruim zestienmeter van de achterlijn verwijderd was kon de overigens goed leidende scheidsrechter Paauw niks anders dan het vlagsignaal overnemen. Maar de dadendrang van AVC nam alleen maar toe. Een fantastische aanval luidde de gelijkmaker in. Via Germ Wielenga kwam de bal bij Jesper Faber. De allround speler verkeerd momenteel in bloedvorm en bleef uiterste cool en schoot de bal tegen de touwen, 53ste minuut 1-1. Erop en erover dachten ze bij AVC, de druk nam alsmaar toe en het was wachten op de voorsprong. De weer volledig herstelde Marten Jansen speelde een ijzersterke tweede helft, hij snelde langs zijn tegenstander en werd hard onderuit gehaald in de zestienmeter. Scheidsrechter Paauw wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Jelte Visser ontfermde zich over de bal, maar de bal spatte via de binnenkant van de paal terug het veld in. Maar ook hierna gaf AVC niet op. Germ Wielenga, die geweldig inviel, leverde een schitterende pass af bij Marten Jansen die helemaal vrij kwam bij de tweede paal. Opnieuw dacht AVC aan een voorsprong, maar de inzet van Jansen ging langs de verkeerde kant van de paal. Daar waar AVC de gehele tweede helft jacht maakt op de overwinning en deze ook zeker verdiende. Viel in blessuretijd de goal aan de andere kant. Marcel Boersma rondde een voorzet van de goed doorgelopen Robin de Groot af, 93ste minuut 1-2. AVC moet haar wonden likken en zichzelf herpakken. Komende zaterdag ontvangt het in eigen huis vv Irnsum, aanvang 14.30 uur.