It Holt 17
9033WZ
DEINUM
tel. 058-2541229

Deinum – Op een enkele (hagel) bui na verliepen de weersomstandigheden zaterdag een stuk beter dan een week geleden. In Deinum moest de kersverse periodekampioen vv AVC het opnemen tegen de plaatselijke sf. Daar troffen de Sexbierumers een oude bekende, namelijk Ton Hartman. Hij staat aan het roer bij sf Deinum.Al snel werd duidelijk dat AVC een veldoverwicht creëerde maar het moest daarbij wel waakzaam zijn voor de uitbraken van de thuisclub. De gasten kregen in de openingsfase wel mogelijkheden om tot kansen te komen maar waren aanvankelijk slordig in de eindfase. Na een klein kwartier spelen werd de eerste grote mogelijkheid ook direct verzilvert. Aanvoerder Jelte Visser vond met een prachtige pass spits Rick Minnesma die de bal op waarde wist te schatten. Met een bekeken boogballetje wist Minnesma de bal achter doelman Jarno Spoelman te deponeren, 15e minuut 0-1. Kort hierna was de thuisclub tweemaal dicht bij de aansluitingstreffer. Maar doelman Jelle Pieter van der Walt wilde van geen wijken weten. AVC melde zich wel meer en meer op de helft van de thuisclub, al leverde een aantal hoekschoppen niet het gewenste resultaat op. Op het half uur combineerden Tiemo Postma en Marten Jansen. Laatstgenoemde bracht de bal voor het doel en wist daarmee Rick Minnesma te bereiken, de spits schoof de bal ogenschijnlijk eenvoudig langs doelman Spoelman, 29ste minuut 0-2. Een paar minuten later maakte Minnesma zijn glaszuivere hattrick compleet. Hij ontving de bal op vijfentwintig meter van het doel deed twee passen en haalde vervolgens verwoestend uit. Zijn schot belande kiezelhart in de hoek van het doel, 37ste minuut 0-3. AVC kreeg op slag van rust nog een mogelijkheid op de vierde treffer maar dat bleef de thuisclub bespaard.Na rust leek AVC het wel te geloven en leek het de wedstrijd gecontroleerd te willen uitspelen. Maar de ploeg deed dit dusdanig ontspannen dat er foutjes in het spel slopen en Deinum tot tweemaal toe gevaarlijk werd voor doelman Van der Walt. Om de schwung weer in het elftal te krijgen bracht AVC met Germ Wielenga en Roan Hooghiemster twee frisse krachten in het team. Hooghiemster wist na 30 seconden al een hoofdrol op te eisen, de rappe aanvaller zette goed door en schoof de bal vervolgens beheerst langs doelman Spoelman, 56ste minuut 0-4. AVC had hierna de wedstrijd volledig onder controle en zocht naar meer doelpunten. Roan Hooghiemster wist een pass van doelman Van der Walt goed in te schatten en klopte zijn tegenstanders op snelheid. Hij speelde doelman Spoelman uit en schoof de bal beheerst in het doel 64ste minuut 0-5. Diezelfde Hooghiemster leek op weg naar zijn glaszuivere hattrick. Een prachtige pass van Arjan Outhuijse bracht de aanvaller andermaal in stelling, wederom wist Hooghiemster te scoren. Ware het niet dat de grensrechter van Deinum zijn vlag op onverklaarbare wijze om hoog stak, daarmee werd Hooghiemster bestolen van zijn hattrick en AVC van zijn zesde treffer. Die zou nog wel volgen en wat voor één. Een doelpunt met een gouden randje. Marten Jansen passeerde zijn tegenstander en gaf de bal hard voor het doel, invaller Pieter van der Schoot bedacht in een splitsecond om de bal achter het standbeen langs te halen en duwde daarmee het leer tegen de touwen, 79ste minuut 0-6. Amper twee minuten later wist Deinum de eer te redden door een slordigheidje koelbloedig af te straffen, 81ste minuut 1-6.De wedstrijd was gespeeld. Deinum kon geen vuist maken deze middag terwijl AVC de draad na de misstap tegen Foarút weer op heeft gepakt. Komende zaterdag komt kampioenskandidaat SC Lions’66 naar Sexbierum, aanvang 14.30 uur.