Fleardyk 70
8629RG
SCHARNEGOUTUM
tel. 0515-424670

Scharnegoutum – Het was al weer even geleden want met het bekertoernooi meegenomen was AVC Sexbierum zes wedstrijden ongeslagen, éénmaal gelijk en vijf overwinningen. De Sexbierumers gingen dan ook aan kop in de 4e klasse B. Maar in en tegen Scharnegoutum zakte de ploeg van trainer Chris Alkema met name in de eerste helft door het ijs, in de tweede helft rechtte het de rug, kwam gelijk en maakte jacht op de overwinning maar kreeg het in de slotfase de deksel op de neus. Tekst Piet Nieuwenhuis.

Scharnegoutum beschikt over een prima selectie maar door tegenslagen behaalde het slechts één punt uit de eerste drie wedstrijden. De ploeg snakte naar de eerste overwinning. Bij AVC kon ontspannen naar de wedstrijd worden toegeleefd met negen punten uit drie wedstrijden. Maar juist die ontspanning leken de Sexbierumers parten te spelen. De ploeg was slordig aan de bal terwijl de thuisclub onbevangen aan de wedstrijd begon. Eerst wist Mike Faber nog een inzet van Luc Spoelstra van de lijn te halen. Een paar tellen later mocht diezelfde Spoelstra op aangeven van Robin van der Goot binnenkoppen, 4e minuut 1-0. Hierna ontstond er een rommelige wedstrijd, AVC probeerde het wel maar was slordig aan de bal terwijl de thuisclub er diverse malen probeerde uit te komen maar in de eindpass vaak ongelukkig was. De gasten konden maar geen vuist maken waardoor de thuisclub gemakkelijk standhield, de manschappen van trainer Wibo de Brouwer waren wel dreigend maar konden AVC-doelman Jelle Pieter van der Walt niet of nauwelijks aan het werk zetten. Hoewel de thuisclub aan het einde van de eerste helft de druk opvoerde was de grootste mogelijkheid voor AVC.Folkert Bakker en Timo Postma braken door de laatste linie van de thuisclub. Maar Bakker maakte te vroeg een keuze waardoor een verdediger van Scharnegoutum het gevaar kon elimineren.In de tweede helft verscheen er een ander AVC binnen de lijnen, al was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Toch hoefde doelman Van der Walt niet in actie te komen op de inzet van Spoelstra. Binnen twee minuten had AVC de schade moeten herstellen. Sofian Azehaf passeerde zijn tegenstander trok naar binnen en zag bij de tweede paal Jelte Visser vogeltje vrij staan. Het was voor de aanvoerder van AVC moeilijker om de bal naast te schieten dan tegen de touwen, toch slaagde Visser er niet in de gelijkmaker aan te tekenen. Hierna was invaller Rick Minnesma tweemaal dicht bij de gelijkmaker maar ook de aanvaller kon de trekker niet overhalen. De gelijkmaker hing in de lucht en op het uur viel de bal eindelijk goed. Rick Minnesma vond Stefan Stuiver die op zijn beurt Timo Postma wist te bedienen. De aanvaller draaide weg bij zijn tegenstander en schoot diagonaal raak, 60ste minuut 1-1. AVC kreeg meer en meer controle over de wedstrijd maar het vergat de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. In de slotfase golfde het spel meer op en neer. Juist op een moment dat AVC met een overmacht leek uit te breken wist Scharnegoutum optimaal te profiteren van een foutieve pass. Sofian Azehaf dacht Minnensma, Postma en Visser weg te sturen, maar raakte de bal verkeerd en leverde pardoes in bij de centrale verdediger van de thuisclub, deze aarzelde niet en bracht Jesse Lee Staalsmid in stelling die met een voetbeweging de bal in het AVC doel deponeerde, 82ste minuut 2-1. Hierna speelde AVC va-banque waardoor er ruimtes voor Scharnegoutum ontstonden, maar de gasten ook de druk op de thuisclub opvoerde. De bal viel voor de gasten een aantal keren net niet goed terwijl de thuisclub niks deed met de geboden ruimte. AVC deed zichzelf te kort in Scharnegoutum, al was de thuisclub in de eerste helft zeker de bovenliggende partij maar doordat de schade beperkt bleef had AVC in de tweede helft de rollen kunnen en misschien wel moeten omdraaien. Aanstaande zaterdag wacht voor AVC in Sexbierum het bekerduel tegen Geel Wit (Ameland) uitkomend in de 4e klsasse B van het zondag voetbal. Aanvang 14.00 uur.