Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Bij AVC zijn ze het even helemaal kwijt. De derde maand van dit jaar brengt voorlopig weinig goeds. Ook zaterdag in het duel tegen vv Irnsum moest AVC het hoofd buigen in blessuretijd. Daarmee deden de Sexbierumers zichzelf te kort. De gasten haalden het maximale rendement uit de kansen en dat kostte de koploper van de 4e klasse B voor de derde keer op rij de wedstrijd.

Eind februari lag de rode loper uit voor de ploeg van trainer Chris Alkema. Maar na drie wedstrijden in maart hangt de vlag er heel anders bij en zal AVC zich snel moeten gaan herpakken. Op de vraag waar het mis gaat is Alkema duidelijk: “Waar de doelpunten eerst gemakkelijk vielen en we weinig kansen weggaven lukt het scoren even niet”. AVC speelde in het duel tegen Scharnegoutum nog vele kansen bij elkaar, in het duel tegen Irnsum zat er zand in de motor. Desondanks hadden de Sexbierumers veel balbezit maar deden hier veel te weinig mee, in de eerste helft kreeg de ploeg liefst zeven hoekschoppen, maar leverde dit niet het gewenste resultaat op. Een individuele actie van Sofian Azehaf brak de wedstrijd open, hij stuurde de defensie van Irnsum het bos in. Hoewel de inzet van Azehaf nog werd gekraakt stond Marten Jansen klaar de rebound in het dak van het doel te schieten, 22ste minuut 1-0. Irnsum dat voornamelijk loerde op de counter was wel dreigend, maar kon tot de rust doelman Jelle Pieter van der Walt niet verontrusten. AVC had na wederom een actie van Azehaf een strafschop verdiend, Azehaf zocht aanvoerder Jelte Visser, deze werd van achteren in de rug gelopen waardoor hij de bal niet tegen de touwen kon werken. Leidsman Al Bouzidi wuifde het tot verbazing van de spelers en toeschouwers weg.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. AVC aan de bal en Irnsum loerde op de counter. De thuisclub ging slordig om met het vele balbezit. Hierdoor ging het zeven minuten na rust mis. Arjan Outhuijse werd in de as van het veld aangespeeld, maar kreeg de bal niet onder controle, Julius Huistra snoepte de bal af en omspeelde Alwin Bierema. De eerste inzet van Huistra werd nog knap gekeerd door doelman Van der Walt, maar in de rebound was Huistra dodelijk effectief, 52ste minuut 1-1. Hierna nam de thuisclub het initiatief en probeerde de voorsprong te forceren. Een legio kansen leverde het niet op, al had AVC uit diverse mogelijkheden veel meer kunnen halen. Zo ontsnapte Rick Minnesma na een pass van Marten Jansen, de spits kapte tweemaal en ging voor eigen succes. Hij vergat daarbij het overzicht te bewaren, zijn collega Tiemo Postma stond vogeltje vrij om de aanval af te ronden. Er waren meerdere hachelijke situaties voor het doel van Irnsum maar doelman Stefan van der Ley bleek een sta in de weg. Daar waar AVC met verwoede pogingen het bolwerk van Irnsum probeerde te doorbreken kreeg het in blessuretijd de deksel op de neus. Niet adequaat ingrijpen van aanvoerder Visser leverde Jarno Wijtsma balbezit op in het zestienmetergebied, ook nu kon doelman Van der Walt eerst nog redding brengen, maar de rebound was andermaal voor Julius Huistra en ook nu bleef de aanvaller rustig en schoof de bal in het doel, 1-2. AVC zal zich snel moeten herpakken om de titel droom niet al vroegtijdig te verspelen. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd bij vc Trynwâlden, aanvang 15.00 uur.