8582KT
OUDEGA GAAST SLEAT
tel. 0514-604259

Oudega – De mensen van vv De Wâlde waren blij dat er gespeeld kon worden, maar trots op het speelveld waren ze zeker niet. Het veld zat vol gaten en was nergens vlak “De gemeente heeft het nog niet kunnen rollen en dan krijg je dit”. AVC ging het beste om met de omstandigheden en kwam daarmee goed uit de winterslaap.

AVC trainer Chris Alkema kon na afloop tevreden zijn op de wijze waarop zijn ploeg met de omstandigheden is omgegaan. “Het is voor beide ploegen lastig spelen op zo’n veld, maar als je vaker aan de bal bent dan moet je geconcentreerd spelen en daarvoor mag ik mijn ploeg wel een compliment geven” zei Alkema na afloop. Vanaf het eerste fluitsignaal was het spelbeeld duidelijk, AVC had veelal de bal en de gastheren gokten op de counter. In de openingsfase had AVC het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken door voor het doel iets scherper te zijn. Een gevaarlijke voorzet van Jelte Visser draaide rakelings voorbij de verkeerde kant van de paal waar Rick Minnensma net te laat kwam om de bal binnen te tikken. De gasten kwamen in het eerste kwartier een aantal keren gevaarlijk door maar de eindpass was dan net niet goed of doelman Jurian Hiemstra bleek een sta in de weg. Maar na 18 minuten spelen moest Hiemstra zijn hoofd buigen. Simon Houtsma draaide een vrije trap op bekeken wijze langs de muur en liet daarmee de doelman van De Wâlde kansloos, 0-1. In de fase hierna vergat AVC de wedstrijd in het slot te gooien. In het laatste kwartier voor rust beet de thuisclub meer van zich af. Het dacht zelfs op gelijke hoogte te komen maar aanvaller Oene Landman liep doelman Van der Walt die de bal al klemvast had, met bal en al in het doel. Scheidsrechter Maas kon niet anders dan het doelpunt annuleren, na een blessurebehandeling van enkele minuten kon Van der Walt gelukkig voor AVC verder.

De tweede helft was koud onderweg toen De Wâlde nog eenmaal gevaarlijk kon worden maar ook nu was Van der Walt de zaak meester. Hierna controleerden de Sexbierumers de wedstrijd en was het wachten op meer doelpunten. Het zag na 50 minuten spelen een zuiver doelpunt worden geannuleerd. Pieter van der Schoot kopte de bal terug voor het doel waar aanvoerder Jelte Visser achter de bal en zelfs nog achter een verdediger vandaan kwam om de bal tegen de touwen te werken. De grensrechter van de thuisclub verpestte het feestje. Maar het bleek slechts uitstel te zijn. Na een prima steekpass van Jesper Faber verscheen Rick Minnensma vrij voor doelman Hiemstra. De aanvaller bleef uiterst koel en schoof de bal beheerst langs de doelman, 63ste minuut 0-2. Daarmee was de wedstrijd in de knip. AVC voerde diverse wissels door. Stefan Stuiver was een van die wissels en die had binnen een paar seconden al de derde treffer op zijn schoen na een geweldige aanname, maar doelman Hiemstra wist te keren. Een paar minuten later was het wel raak, Visser bediende de eveneens ingevallen Mark Pieter Goodijk, de goaltjesgetter uit Sexbierum schoot de bal met uiterste precisie in de verre hoek, 76ste minuut 0-3. Zeven minuten voor tijd werd de eindstand bepaald. Simon Houtsma gaf een uitstekende voorzet en nu kon de grensrechter het feestje van Jelte Visser niet verpesten, de aanvoerder bleef uiterst koel en schoot de bal in het dak van het doel, 83ste minuut 0-4. Hierna kreeg AVC nog kansen op meer maar bleef dat De Wâlde bespaard mede door goed keeperswerk van Hiemstra. Hiermee begint de tweede seizoenshelft voor AVC uitstekend. Daarnaast kreeg het ook nog positief nieuws uit de ziekenboog, Roan Hooghiemster kan na blessureleed de trainingen hervatten evenals Folkert Bakker die zaterdag al wel weer op de bank zat maar nog geen minuten hoefde te maken.

Komende zaterdag mag AVC het in eigen huis opnemen tegen FC Birdaard, aanvang 14.30u.