Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – De competitie zit nog maar in de openingsfase maar in Sexbierum stond er toch al iets van een topper op het programma. Zowel thuisclub AVC als de gasten vv Marrum wisten de volle buit uit twee wedstrijden binnen te halen, verder lukte dit alleen vv Makkum die ook het beste doelsaldo heeft. AVC en vv Marrum maakten er een interessante ontmoeting van waarbij de thuisclub als verdiende winnaar van het veld liep. Tekst Piet Nieuwenhuis

AVC had dan wel de volle buit uit twee duels weten te bemachtigen, toch moesten de Sexbierumers afgelopen week kritisch in de spiegel kijken. Het antwoord van de spelers kwam zaterdag op het veld tot uiting. De thuisclub kwam ijzersterk voor de dag en had in de eerste helft een veldoverwicht maar moest daarbij wel waakzaam zijn voor de uitvallen van de gasten. De ploeg uit Marrum had de organisatie goed voor elkaar en loerde op de counter. AVC vergat in de eerste helft afstand te nemen, hierdoor ontstond een boeiend gevecht wat het publiek vanaf minuut één in spanning hield.

AVC kreeg diverse mogelijkheden waarbij de gasten het geluk hadden dat de bal voor de thuisclub vaak niet goed viel. Toch waren er grote kansen, zo werd een inzet van Folkert Bakker van de lijn gehaald op aangeven van de goed spelende Sofian Azehaf en zag Tiemo Postma zijn inzet net voorbij de verkeerde kant van de paal gaan nadat hij vrij voor de keeper verscheen na een pass van Jelte Visser. De grootste kans was voor aanvoerder Visser zelf, op achter meter van het doel leek hij de bal achter de doelman van Marrum te volleren maar ook zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. De gasten kwamen er wel een aantal keren gevaarlijk uit maar de defensie van AVC had de zaken - zoals de laatste weken al het geval is - goed voor elkaar. Eenmaal moest AVC-doelman Jelle Pieter van de Walt handelend optreden en deed dit bekwaam. Dat beide teams gingen rusten met een 0-0 tussenstand zal vooral bij vv Marrum tot tevredenheid hebben geleid.

De thuisploeg kwam ook sterk uit de kleedkamer, in de openingsfase waren er mogelijkheden voor Azehaf en de ongelukkig spelende Folkert Bakker. Gaandeweg de tweede helft kropen de gasten meer uit hun schulp en lieten zich wat vaker zien op de helft van AVC. Maar ook nu bleek AVC defensief de zaken goed op orde te hebben. Ook in het tweede bedrijf moest doelman Jelle Pieter van der Walt eenmaal handelend optreden maar ook nu weigerde hij te capituleren en redde bekwaam op de inzet van Cornelis Bolding. Na het inbrengen van vers bloed trok AVC de touwtjes wat steviger aan. Direct na het inbrengen van Roan Hooghiemster kreeg de invaller een enorme mogelijkheid. Doelman Thomas Roersma van Marrum dook naar voren, hierdoor misten de doelman en Hooghiemster de bal, het AVC publiek wilde een strafschop omdat doelman Roersma de aanvaller van AVC onderste boven dook, maar leidsman Paauw liet doorspelen. Marten Jansen, die weer een dijk van een wedstrijd op de mat legde was al een paar keer gevaarlijk, maar twintig minuten voor tijd had hij pech. Hij kopte de bal uit een voorzet van Azehaf op de lat. Ook Postma was dreigend, hij zag zijn voorzet bijna door een verdediger van Marrum in eigen doel worden gewerkt, maar gelukkig voor Marrum ging de bal net over de deklat. Daar waar Postma ook zelf een vrije doortocht had naar het doel. Invaller Germ Wielenga kreeg de grootste kans, hij kreeg de bal na een combinatie tussen Visser en Postma, Wielenga leek een niet te missen kans te krijgen maar een verdedigende voet van Marrum haalde de kracht uit zijn inzet waardoor doelman Roersma nog kon redden. AVC speelde vol voor de overwinning en die inzet werd beloond. Arjan Outhuijse veroverde de bal en vond Marten Jansen, die zag de met veel energie ingevallen Hooghiemster en Wielenga starten. De pass leek een prooi te worden voor doelman Roersma maar hij rekende op zijn team genoot Eric Dijkstra, waar de twee naar elkaar keken ging de derde, Roan Hooghiemster, er met de bal van door. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal beheerst in het lege doel, 90ste minuut 1-0. Leidsman Paauw trok liefst vijf minuten bij maar de overwinning van AVC kwam niet meer in gevaar.

Hiermee kwam een boeiend schouwspel tot een einde. De gasten uit Marrum toonde zich een sterke ploeg die meerdere angels heeft om te kunnen prikken. AVC wist het gevaar te elimineren maar vergat het duel al voor rust op slot te gooien. Komende zaterdag wacht AVC een ontmoeting met het sterk geachte Scharnegoutum’70 . De wedstrijd in Scharnegoutum begint om 14.30u.