8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Een historisch moment voor de club uit Sexbierum, want het speelde hun laatste duel op het hoofdveld van AVC. Vanaf 29 april gaat de gehele accommodatie op de schop en zullen er twee nieuwe velden worden aangelegd, deze velden moeten eind september speelklaar zijn. Tot die tijd moet AVC uitwijken naar vv Tzummarum. De AVC-selectie nam afscheid van het veld met een geweldige uitslag, Deinum was het slachtoffer van de hongerige wolven van AVC.

Maar Deinum was allerminst te betitelen als makke lammetjes. Oud AVC-trainer Ton Hartman had een tactisch plan bedacht en hoopte daarmee de thuisclub aan het wankelen te brengen. Deinum toonde lef aan de bal en begon dan ook goed aan het duel zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. Eenmaal moest doelman Jelle Pieter van der Walt aan de bak, maar zoals wel vaker dit seizoen toonde hij zijn kwaliteiten. Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisclub meer en meer op de helft van de gasten en kreeg het na een fraaie aanval die werd opgezet aan de hand van dirigent Jelte Visser, een uitgelezen mogelijkheid, maar wist doelman Jarno Spoelman een doelpunt te voorkomen. Op het half uur brak een individuele actie van Sofian Azehaf de wedstrijd open. Hij legde aanvoerder Pjotr Douma in de luren en haalde met zijn chocoladebeen uit, de bal werd iets getoucheerd door een verdediger van Deinum waardoor doelman Spoelman kansloos was, 30ste minuut 1-0. Amper tien minuten later kon het thuispubliek andermaal juichen. Goed druk zetten van Azehaf zorgde ervoor dat hij de bal wist af te snoepen van de al vroeg ingevallen Sem van der Weit, via Azehaf en Germ Wielenga kwam de bal bij aanvoerder Jelte Visser hij bleef in de zestienmeter ijzig kalm, speelde zijn tegenstander uit en schoof de bal zeer beheerst in de hoek, 40steminuut 2-0. Twee minuten later was er een opmerkelijk moment. Oud Sexbierumer Gerrit Kuiken was noodgedwongen assistent-scheidsrechter bij Deinum, terwijl Marten Jansen middels een prachtige steekpass Rick Minnesma wist te bereiken, verstapte Kuiken zich en kon niet verder. Omdat Kuiken het moment miste mocht Minnesma op de rand van buitenspel door en ronde zeer beheerst af, 43ste minuut 3-0. Op slag van rust kwam Deinum goed weg nadat aanvoerder Douma de bal opzichtig op zijn uitgestoken hand kreeg in het vijfmetergebied, maar scheidsrechter Adema bespaarde Deinum verder leed.

Na rust nam AVC de touwtjes stevig in handen en legde bij vlagen mooie aanvallen op de mat. Het duurde dan ook niet lang voordat de thuisclub haar trouwe supporters trakteerde op meer treffers. Stefan Stuiver wist met een bekeken pass Rick Minnesma in stelling te brengen. De spits passeerde zijn directe tegenstander en schoof de bal vervolgens beheerst langs doelman Spoelman, 53ste minuut 4-0. Daarmee was het verzet van de gasten wel gebroken. De thuisclub, die volgens trainer Chris Alkema al een goede trainingsweek achter de rug had, was gretig en maakte jacht op meer treffers. Germ Wielenga die de laatste weken weer goed op dreef is bood met zijn tweede assist van de dag Minnesma de mogelijkheid en de spits die op het juiste moment zijn vorm terug lijkt te krijgen liet ook nu doelman Spoelman kansloos, 63ste minuut 5-0. AVC drukte het gaspedaal verder in, wederom was er een hoofdrol voor Wielenga die eerst zijn tegenstander door de stokken speelde en vervolgens Sofian Azehaf weg stak, de zeer gedreven spelende Azehaf kwam oog in oog met Spoelman, maar ook nu moest de doelman van Deinum het hoofd buigen, 65ste minuut 6-0. Een paar tellen later leek ook Azehaf zijn hattrick te voltooien, Marten Jansen werd bereikt door Minnesma waarna Jansen de bal panklaar legde voor Azehaf die ook feilloos afrondde. Maar dit doelpunt werd geannuleerd na vermeend buitenspel van Jansen. In de slotfase wist AVC nog wel eenmaal toe te slaan, eerst kopte Jansen een hoekschop van Simon Houtsma hard tegen de paal, maar de rebound viel voor de voeten van Minnesma. De spits schoot de bal vervolgens overtuigend raak. 90ste minuut, 7-0. De komende twee weken ligt de competitie stil en op 11 mei wordt deze hervat met een duel in Tzummarum tegen Oeverzwaluwen.