Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Na de bekercompetitie heeft het bestuur Frans en Doede bereid gevonden om het tweede elftal te trainen en te coachen. Daarnaast is ook Jouke toegevoegd aan de technische staf. Een mooie oplossing voor het 2e elftal dat nu met de nodige structuur en begeleiding de competitie in kan gaan. Vandaag komt dus Deinum 2 op bezoek in Sexbierum.

Scheidsrechter is Tiede Swart en om één minuut over tweeën rolt de bal. Aangezien het vlaggenschip van AVC de derby van het noorden speelt in Franeker (uitslag 2-2) is de publieke belangstelling gering. Uiteraard zijn wel de nodige familieleden van spelers langs het veld te vinden.

Met de wind schuin over het veld en onder best wel dreigende luchten is de eerste kans voor de thuisploeg. Het schot van Jorik gaat hard over het doel van Deinum.

Ten opzichte van de laatste thuiswedstrijd tegen Blauw Wit is er wel het één en ander veranderd in de opstelling bij AVC. Folkert draagt de aanvoerdersband en staat centraal achterin. Het blijkt een prima vondst want de middenvelder speelt vanmiddag een uitstekende wedstrijd op zijn nieuwe positie. Ane Jan centraal, Rene rechtsback (na 20 minuten valt Jelte voor hem in) en Johannes op de linkerkant (2e helft Wim) zijn de overige verdedigers bij de thuisclub.

Zoals gezegd zijn de eerste speldeprikken van de thuisploeg, maar ondanks het prima spel van AVC in de beginfase komen de gasten verrassend op voorsprong. Van zeker 20 meter slaat de bal hard onder de lat achter Sido tegen de touwen 0-1.

Voor de middenvelders van AVC Pieter, Brian en Jorik meteen het sein om een tandje bij te schakelen om de aanvallers van bruikbare ballen te voorzien. Nu Diego zijn draai lijkt te hebben gevonden als verdediger bij het 1e elftal is Thomas logischerwijs weer de aangewezen spits bij AVC 2. Op de flanken zijn Ate en Mark Pieter de andere aanvallers.

Laatst genoemde is er als de spreekwoordelijke kippen bij om de thuisploeg na een afgeslagen corner van Pieter (Tulner) op gelijke hoogte te schieten. Een bekeken schuiver van het goudhaantje uit de jeugdelftallen betekent de dik verdiende 1-1 tussenstand.

Waar je dan hoopt op meer goals van de thuisploeg krijgt Deinum een enigzins makkelijk gegeven penalty (gezien vanaf de zijkant) die onberispelijk wordt ingeschoten 1-2.

Opmerkelijk moment in het eerste bedrijf is wanneer Johannes de bal, uit een afgeslagen corner, hard op doel schiet en deze onderkant lat over de doellijn lijkt te gaan. Maar er is geen doellijn technologie en ook geen VAR op de Lytse Trije die Tiede van informatie kunnen voorzien over wel of geen doelpunt. En dus gaan de 22 hoofdrolspelers aan de thee bij een 1-2 ruststand.

Na de rust krijgen beide ploegen kansen maar zijn de keepers een sta in de weg. Halverwege de tweede helft scoort Jorik prachtig de gelijkmaker 2-2. De hardwerkende middenvelder krijgt de bal mee na een prima pass van Brian en schiet de bal uiterst koel, in de 1 op 1 met de Deinum keeper, hard tegen de touwen.

De game winning goal komt van het hoofd van Jelte die de corner van Pieter uiterst fraai binnenkopt bij de eerste paal 3‐2. Dat is toch wel een machtig wapen bij AVC 2 de corners van Pieter die de ballen op z'n Gakpo's van beide kanten perfect voor het doel neer legt voor de inlopende medespelers.

Brian krult de bal vanaf de rechterkant nog net naast het doel en een prima loopactie en dito voorzet van de ingevallen Ronald wordt net gemist door de inlopende Bart.

Na precies 94 minuten blaast Tiede voor de laatste keer op de fluit en blijven de 3 punten in Sexbierum. Een prima en dik verdiende overwinning waarbij het collectief vandaag zegeviert. AVC 2 tankt met dit resultaat ongetwijfeld vertrouwen voor de rest van de competitie.