8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – De gemeente Waadhoeke heeft nog maar weinig tot niks gedaan aan de voetbalvelden in haar regio. Zaterdag was FC Birdaard te gast bij vv AVC, de conditie van het veld was mede door het overtallige regenwater van afgelopen week slecht en daardoor moeilijk bespeelbaar. Op het zware veld ontspon zich een vechtwedstrijd waarbij het voetballend vermogen van de thuisclub de doorslag gaf.

FC Birdaard beet in de eerste helft en met name in de openingsfase venijnig van zich af. De gasten waren vastberaden de punten niet cadeau te doen en probeerden er een vechtwedstrijd van te maken. Daar slaagde het tot dan toe aardig in en kreeg daarbij een extra steuntje in de rug. Na zeven minuten spelen kregen de gasten een vrije trap. Lennaert Kooistra nam plaats achter de bal, zijn inzet leek een gemakkelijke prooi te worden voor doelman Jelle Pieter van der Walt, maar de bal werd door Sofian Azehaf van richting veranderd waardoor de bal pardoes in het doel verdween, 7e minuut 0-1. Gedurende de eerste helft bleven de gasten met veel fysieke strijd het AVC lastig maken. Hoewel de thuisclub vaker aan de bal was en zich steeds vaker op de helft van Birdaard lieten zien kwamen zij niet verder dan enkele spelden prikken. Aan de andere kant moest AVC waakzaam blijven bij standaard situaties van de gasten, al hoefde doelman Van der Walt daarbij nooit in te grijpen. AVC drong richting het scheiden van de markt meer en meer aan. Een vlammend schot van Tiemo Postma werd met een katachtige reflex onder de lat vandaan getikt door Birdaard doelman Reinder-Rients Poortinga. Maar Poortinga moest een paar minuten voor rust toch capituleren. Een goede combinatie tussen Simon Houtsma en Postma bracht laatstgenoemde in stelling. De vleugelflitser van AVC behield het overzicht en leverde een puntgave voorzet af. De andere buitenspeler, Sofian Azehaf schoot de bal vervolgens onberispelijk tegen de touwen, 41ste 1-1.

Na de rust leek er een heel ander AVC binnen de lijnen te zijn gekomen. De ploeg begon ondanks het fysieke spel van de tegenstander en het zware speelveld steeds beter te spelen. Het baltempo ging aanzienlijk omhoog en daar hadden de gasten geen antwoord op. Na een prachtige aanval kwam de bal via Tiemo Postma en Jesper Faber bij Sofian Azehaf, de buitenspeler toverde een fraaie actie uit de hoge hoed en verraste met een verdekt schot de defensie en doelman Poortinga, 51ste minuut 2-1. Hierna speelde de thuisclub een gewonnen wedstrijd, het tempo bleef hoog en de gasten konden alleen nog maar volgen. Het wachten was dan ook op meer treffers voor AVC. De ploeg kreeg kort na dat het de leiding had genomen al diverse mogelijkheden maar nadat andermaal Sofian Azehaf de hoofdrol opeiste moest FC Birdaard zich gewonnen geven. Azehaf ontving de bal en gaf een perfecte steekpass op aanvalsleider Rick Minnesma. De spits van de thuisclub kwam oog in oog met doelman Poortinga en liet deze met een bekeken schuiver kansloos, 63ste minuut 3-1. Hierna wisselde de thuisclub er lustig op los, maar bleef het ondanks de vele wisselingen wel de bovenliggende partij. Zo vierde na zes maanden blessureleed Folkert Bakker zijn rentree, hij had zijn rentree op wonderschone wijze kracht bij kunnen zetten. Maar bij zijn omhaal liep AVC-aanvoerder Jelte Visser in de weg. Desondanks kon de poging van Bakker wel op waardering van het thuispubliek rekenen. Visser vergat een paar tellen later zelf de vierde treffer van zijn team binnen te koppen, zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Moet wel gezegd dat de gasten onverzettelijk hard bleven werken waardoor de thuisclub niet achterover kon leunen. De wederom goed leidende scheidsrechter Westra maakte na 94 minuten spelen een einde aan de wedstrijd. De komende twee weken is AVC vrij. Op zaterdag 2 maart wordt de competitie hervat, dan gaat AVC op bezoek bij vv Marrum aanvang 14.30 uur.