Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

Oentsjerk – Maart roert zijn staart, deze weerspreuk kan ook worden toegepast op AVC uit Sexbierum. De ploeg ging fier aan kop, maar zag de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Desondanks was er zaterdag in de wedstrijd tegen Trynwâlden weer iets van herstel te zien.

Trynwâlden maakt het op eigen veld menig tegenstander lastig en daar was AVC zich goed van bewust. Dat beide ploegen niet gebaat waren bij een nederlaag was in de eerste helft goed te merken. Beide ploegen tasten af en namen weinig risico. De thuisclub liet veel al de bal aan de gasten die geduldig zochten naar de opening. De eerste grote kans was aan de andere kant voor de thuisclub, maar Finn Feenstra schoot de bal wild naast. AVC kreeg een aantal hoekschoppen, maar deed daar te weinig mee. Het kreeg zelf wel twee enorme kansen, na vijfentwintig minuten spelen stak de sterk spelende Stefan Stuiver zijn kompaan Sofian Azehaf weg. Azehaf behield het overzicht en bracht de bal voor het doel, vlak voordat Johannes van de Veen de bal kon binnentikken werd de bal tot hoekschop verwerkt. Vijf minuten voor rust draaide Tiemo Postma zich vrij in het zestienmetergebied. Hij leek de bal in de verre hoek te schieten, maar nu bracht de teen van doelman Sander Dijkstra redding.

De tweede helft nam AVC meer het initiatief zonder daarbij veel grote kansen te creëren. De Sexbierumers wilden wel, maar de pass in de eindfase was vaak net niet goed of het liep tegen de defensieve muur van Trynwâlden aan. Toch kreeg AVC een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Een prachtige combinatie tussen Germ Wielenga en Jorik van der Veen bracht de ingevallen Rick Minnesma in kansrijke positie. Hij koos voor een kap in plaats van het schot, waarna zijn inzet geblokt kon worden. Twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor AVC. Scheidsrechter Stelzer, maakte een opzichte fout. Jorik van der Veen kopte een lange bal vanuit het achterveld van Trynwâlden rustig terug op zijn doelman Jelle Pieter van der Walt, deze pakte de bal op terwijl Alwin Bierema de jagende spits afschermde. Ineens floot Stelzer op zijn fluit en gaf de thuisclub een indirecte vrije trap vanwege een vermeende terugspeelbal. Uit deze vrije trap volgde een tweede vrije trap na een licht vergrijp van Folkert Bakker. De inzet belandde op de lat en de rebound viel voor de voeten van Finn Feenstra, 1-0. Het doelpunt van de thuisclub kwam volledig uit de lucht vallen. Vanaf dat moment ging AVC in de achtervolging. De gasten gingen vol overgave op jacht en een kwartier voor tijd kwam de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord. Folkert Bakker, die tijdens zijn invalbeurt weer liet zien hoe geweldig hij kan voetballen, ging de actie aan. Hij vormde een combinatie met Rick Minnesma die als een volleerde spits de bal panklaar legde voor Bakker en met een kiezelhard schot liet hij doelman Dijkstra kansloos, 1-1. Het in groten getale aanwezige AVC-publiek ging achter de ploeg staan en even leek de koploper door te drukken, toen een hoge voorzet van Bakker pardoes leek binnen te vallen bij de tweede paal, maar doelman Dijkstra kon de bal nog maar net tot hoekschop verwerken. In de laatste tien minuten probeerde AVC het wel, maar was hierbij te gehaast op zoek naar de winnende treffer. Desondanks toonde AVC veerkracht, na weken van tegenslag leek het in Oentsjerk wederom fout te gaan, maar knokten de Sexbierumers zich terug in de wedstrijd. Hier zal de ploeg van trainer Chris Alkema vertrouwen uit moeten putten richting het slot van de competitie. Op 6 aprilwordt deze hervat met een thuiswedstrijd tegen vv Makkum, aanvang 14.30 uur.