Ringweg 31 A
9073HH
MARRUM
tel. 0518-411868

Marrum – Ze kunnen in Marrum zomaar eens aan de haal gaan met de tweede periodetitel. Hoewel koploper AVC op pole position staat, doen zij niet mee om de eretitel, omdat de Sexbierumers al beslag hebben weten te leggen op de eerste periode. Marrum verraste zaterdag koploper AVC en komt door de nederlaag van Foarút in punten gelijk waardoor er zaterdag een spannende ontknoping wacht.

De wedstrijd vv Marrum – AVC begon een kwartier later dan gepland. Twee auto’s met acht selectiespelers van AVC raakte betrokken bij een aanrijding onderweg naar Marrum. Achteraf gezien had de wedstrijd vanuit Sexbierumer perspectief moeten worden uitgesteld, te veel spelers bleken hinder te ondervinden van de klap. “Ontzettend balen voor alle betrokkenen, hoe je het went of keert heeft het impact op de jongens.” Zo zei AVC-trainer Chris Alkema na afloop, maar hij wilde het niet als excuus aanvoeren voor de nederlaag. “Achteraf weet je pas of je de goede keuze hebt gemaakt, vooraf leek iedereen er ongeschonden vanaf te zijn gekomen. We hebben een vrijwel fitte selectie, dan kies je voor spelen. Achteraf bleek dat toch tegen te vallen. Hebben we weer wat geleerd.” De wedstrijd begon rommelig, vv Marrum beet fanatiek van zich af terwijl AVC eigenlijk de hele eerste helft zoekende was naar het juiste ritme. Scheidsrechter Van der Bij dacht de wedstrijd op gang te moeten brengen. Hij wees op het kwartier tot verbazing van vriend en vijand naar de stip en gaf daarmee Marrum de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Jurjen Steegstra pakte het cadeautje uit, 1-0. Direct na de aftrap was AVC dicht bij de gelijkmaker, maar aanvoerder Jelte Visser hield slechts een hoekschop over na een vlotte aanval. De wedstrijd kabbelde door, zonder veel hoogtepunten. De thuisclub was comfortabeler aan de bal, terwijl de gasten er af en toe plompverloren bij liepen. Op het half uur zag het anders zo sterke bastion van AVC er niet goed uit. Daar wist Erik Regnerus dankbaar gebruik van te maken, 30ste minuut 2-0. AVC probeerde het wel tot de rust, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet.

In rust wijzigde AVC-trainer Alkema zijn ploeg op liefst drie posities en probeerde daarmee het tij te keren. De Sexbierumers gingen in de tweede helft naarstig opzoek naar de aansluitingstreffer. Het kreeg direct een levensgrote kans, maar de inzet van Marten Jansen werd tot hoekschop gedegradeerd. Maar de dadendrang van AVC was niet geblust, de ploeg bleef de thuisclub terugdringen en het wachten was op een treffer. Op het uur werd Jelte Visser onderuit gelopen in het zestienmetergebied en ook nu werd ietwat gemakkelijk een strafschop toegekend. Johannes van der Veen belaste zich met deze klus, maar doelman Thomas Roersma wist zijn inzet te keren. Een paar tellen later was er een uitbraak van de thuisclub, AVC leek de situatie onschadelijk te maken, maar de afvallende bal werd opgepikt door Erik Regnerus en op schitterende wijze krulde hij de bal in de bovenhoek, 64ste minuut 3-0. AVC probeerde het hierna nog wel en bleef ook jacht maken op een (ere) treffer, maar tot scoren kwamen zij niet meer. “Marrum heeft een prima ploeg dus geen schande. Rug recht en tanden op elkaar, we hebben een flinke opstoot gekregen, maar zijn niet knock-out.” Komende zaterdag speelt AVC thuis tegen Scharnegoutum’70, aanvang 14.30 uur.