Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Sexbierum – Tot zaterdagmorgen 10.00 dacht iedereen bij AVC aan een afgelasting, het veld lag nog onder een sneeuwlaag. Hierna deed de natuur zijn werk en om 11.45u bleek het kunstgrasveld sneeuwvrij te zijn en kon de wedstrijd vv AVC – SC Lions’66 gespeeld worden. Maar bij AVC leek de sneeuw in de benen te zitten en die leken pas in de tweede helft iets te zijn ontdooid.

Bij de start van de wedstrijd zou je niet zeggen dat AVC last had van de lange onzekerheid. Binnen een minuut vond Johannes van der Veen aanvaller Rick Minnesma, laatstgenoemde wist de bal bij Marten Jansen te krijgen die wist met een fraaie lob doelman Luuk Stillebroer te kloppen, 1e minuut 1-0. Al snel werd duidelijk dat AVC niet de beste vorm van de dag had en dat Lions beschikt over een geroutineerd elftal met daarbij een aantal spelers met individuele kwaliteiten. De thuisclub had geluk dat de gasten niet al snel op gelijke hoogte waren gekomen. Een inzet van Mika Szomoru belandde op de paal. De thuisclub leek bij tijd en wijle met pap in de benen te spelen, passes kwamen niet aan, waardoor het geen moment in de wedstrijd kwam. Lions probeerde het wel maar tot grote kansen kwamen zij ook niet. Spits Marten Bakker van Lions hielt de defensie van AVC flink bezig maar als hij deze al van zich af wist te schudden dan was doelman Jelle Pieter van der Walt wel paraat. De Lions spelers Denzel Dijkstra, Joni Greogoria en Robin van der Meulen waren in de eerste helft zeer actief en daar had de thuisclub niet altijd een antwoord op. Toch kreeg AVC twee enorme mogelijkheden om het verschil te verdubbelen. Eerst vond Marten Jansen Jelte Visser die zich een weg tussen drie verdedigers probeerde te banen, maar waaruit eindelijk doelman Stillebroer de bal tot hoekschop verwerkte. Vijf minuten voor rust was wederom Jansen de aangever en leek Visser het duel vroegtijdig te beslissen, maar zijn inzet werd door Jesse Vermeeren van de doellijn gehaald. De tweede helft begon rampzalig voor de thuisclub. Lions spits Marten Bakker kopt een voorzet van Jake Goldsmith tegen de touwen, 47ste minuut 1-1. Een tussenstand die op dat moment recht deed aan de verhoudingen in het veld. Gaandeweg de tweede helft nam AVC meer en meer het initiatief en kon Lions aan de sterke eerste helft geen gevolg geven. AVC drong wel aan, maar stuitte steeds op de defensie van Lions of op doelman Stillebroer. Een bevlieging van Tiemo Postma zette AVC in vuur en vlam. Hij ontving de bal op twintig meter van het doel, dribbelde naar de rand van de zestienmeter en haalde vervolgens verwoestend uit. Via de onderkant van de lat liet hij Stillbroer kansloos, 73ste minuut 2-1. Hierna probeerde Lions het wel maar deed dit zonder al te veel overleg, de ruimtes voor de thuisclub werden steeds groter maar de genade klap kon niet worden gegeven. Na vier minuten blessuretijd maakte leidsman Achttien een einde aan de wedstrijd en daarmee wist AVC de zwaarbevochten drie punten in eigen huis te houden.